Pegulaová po problémech s krkem postoupila do semifinále, v San Diegu narazí na Kosťukovou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulaová po problémech s krkem postoupila do semifinále, v San Diegu narazí na Kosťukovou

Jessica Pegulaová je letos poprvé v semifinále
Jessica Pegulaová je letos poprvé v semifináleProfimedia
Světová pětka Jessica Pegulaová (30), jež šest týdnů laborovala se zraněním krku, dál úspěšně pokračuje ve svém prvním turnaji po Australian Open a rozchodu s trenérem Davidem Wittem. Do semifinále domácího podniku WTA 500 v San Diegu postoupila po výhře 6:1, 2:6, 6:2 nad Ruskou Annou Blinkovovou (28), s níž upravila vzájemnou bilanci na 3:0. O místo ve finále si nejvýše nasazená Američanka zahraje s Ukrajinkou Martou Kosťukovou (21), jež zdolala rovněž ve třech setech Anastasii Pavljučenkovovou (32).

Pegulaová – Blinkovová 6:1, 2:6, 6:2

Jessica Pegulaová na domácí pětistovce v San Diegu absolvuje svůj první turnaj po brzkém vyřazení na Australian Open, po kterém ukončila téměř pětiletou spolupráci s trenérem Davidem Wittem a šest týdnů nehrála kvůli zdravotním potížím s krkem. Roli papírové favoritky zatím potvrzuje, po úvodní hladké výhře nad německou kvalifikantkou Jule Niemeierovou zvládla i třísetový duel s Annou Blinkovovou.

Třicetiletá Američanka si s o pět let starší Ruskou poradila potřetí během necelého roku. Podruhé před domácím publikem a podruhé musela o vítězství bojovat ve třetí sadě. V Kalifornii zvítězila 6:1, 2:6, 6:2 a postupem do prvního letošního semifinále vyrovnala výsledek z jediného předchozí startu v roce 2022.

"Anna letos hrála velmi dobrý tenis v Austrálii. Je to skvělá hráčka se skvělým přístupem. Donutí vás si výhru zasloužit," komentovala světová pětka Pegulaová výhru nad Blinkovovou, která na letošním Australian Open zaskočila Jelenu Rybakinovou. Během utkání zaznamenala 25 winnerů a 17 nevynucených chyb.

Statistiky zápasu Jessica Pegulaová – Anna Blinkovová
Statistiky zápasu Jessica Pegulaová – Anna BlinkovováLivesport

Rodačka z Buffala si v San Diegu zahraje o finále také ve čtyřhře s krajankou Desirae Krawczykovou. V semifinále budou čelit Norce Ulrikke Eikeriové a Číňance Hanyu Guo, v boji o titul mohou narazit na českou tenistku Kateřinu Siniakovou s Australankou Storm Hunterovou. "Doufám, že tu dokáže získat oba tituly. Ale uvidím, pořád je přede mnou ještě spousta práce," uvědomuje si Američanka.

Pegulaová se loni vyšplhala na post světové trojky a sezonu zakončila finálovým zápasem na Turnaji mistryň. Letos ale ještě nevyhrála víc jak dva zápasy po sobě, v San Diegu se to pokusí ukončit v souboji s Martou Kosťukovou (h2h 2:0). S o devět let mladší Ukrajinkou vyhrála oba vzájemné souboje, naposledy loni v Melbourne s ní ztratila jen dva gamy.

Pavljučenkovová – Kosťuková 6:3, 4:6, 3:6

Jednadvacetiletá Kosťuková tento týden dala přednost startu na kvalitněji obsazeném, štědřeji dotovaném a bodově lépe hodnoceném podniku WTA 500 v San Diegu před obhajobou triumfu v texaském Austinu, kde před rokem slavila jediný triumf na hlavním okruhu.

V Kalifornii už osmá nasazená Ukrajinka většinu bodů obhájila (195 z 250). Čtvrtfinalistka Australian Open hodinu před půlnocí porazila v deštěm přerušeném duelu 3:6, 6:4, 6:3 Rusku Anastasii Pavljučenkovovou a jako poslední si zajistila místo mezi čtyřkou nejlepších.

První semifinálovou dvojici vytvořily domácí nasazená trojka Emma Navarrová a Britka Katie Boulterová.

Výsledky turnaje WTA 500 v San Diegu