Pegulaová přijde o tisícovky v Dauhá a Dubaji, na startu nové sezony ji limituje zranění krku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulaová přijde o tisícovky v Dauhá a Dubaji, na startu nové sezony ji limituje zranění krku

Pegulaová má zdravotní potíže.
Pegulaová má zdravotní potíže.Profimedia
Začátek roku 2024 nezastihl světovou čtyřku Jessicu Pegulaovou (29) v optimální formě. Po odstoupení z Adelaide a čtyřhry na Australian Open se zkušená Američanka odhlásila z prestižních turnajů na Středním Východě. Na tisícovkách v Dauhá a Dubaji se v únoru nepředstaví kvůli zranění krku.

Zatímco loňskou sezonu zakončila Jessica Pegulaová finálovým zápasem na Turnaji mistryň, úvod roku 2024 jí příliš tenisových radostí nepřináší. V lednu odehrála pouze šest utkání s bilancí 4:2, když porážky utrpěla s hráčkami mimo TOP 50 Katie Boulterovou a Clarou Burelovou.

A navíc ji trápí zdravotní potíže. Z Adelaide odstoupila před semifinálovým zápasem kvůli žaludečním potížím a na Australian Open se po porážce ve druhém kole dvouhry odhlásila ze čtyřhry, ve které měla s krajankou Coco Gauffovou plnit roli nasazených jedniček.

Nyní zkušená Američanka oznámila, že se v únoru vinou zranění v oblasti krku nezúčastní prestižních turnajů WTA 1000 v Dauhá a Dubaji. V Kataru (loni WTA 500) měla obhajovat singlové finále a titul ve čtyřhře, ve Spojených arabských emirátech před rokem vypadla v semifinále.

Světová čtyřka Pegulaová zatím zůstává přihlášená na domácí podnik WTA 500 v San Diegu, který startuje 26. února. V březnu by měla obhajovat osmifinále v Indian Wells a semifinále v Miami.

Turnajů ve Středním Východě se nezúčastní ani další Američanka Madison Keysová. Světová sedmnáctka kvůli zranění pravého ramena do letošní sezony ještě nezasáhla.