Vondroušová otočila derby s Bouzkovou a je ve čtvrtfinále Wimbledonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová otočila derby s Bouzkovou a je ve čtvrtfinále Wimbledonu

Aktualizováno
Vondroušová se může radovat z postupu do čtvrtfinále Wimbledonu.
Vondroušová se může radovat z postupu do čtvrtfinále Wimbledonu.Profimedia
Markéta Vondroušová (24) podruhé v kariéře postoupila do čtvrtfinále grandslamového turnaje. Ve Wimbledonu už potřetí překonala své maximum po vítězném derby s krajankou a loňskou čtvrtfinalistkou Marií Bouzkovou (24), kterou zdolala 2:6, 6:4, 6:3. O semifinále si bývalá finalistka Roland Garros zahraje se světovou čtyřkou Jessicou Pegulaovou (29).

Vondroušová – Bouzková 2:6, 6:4, 6:3

Markéta Vondroušová před dvěma týdny v Berlíně poprvé vyhrála na travnatém turnaji WTA dva zápasy po sobě a nyní prožívá svůj nejpovedenější Wimbledon, kde přešla již přes čtyři soupeřky a dál potvrzuje, že zelenému pažitu konečně přišla na chuť.

Čtyřiadvacetiletá rodačka ze Sokolova v úvodních třech duelech s Američankou Peyton Stearnsovou, světovou dvanáctkou Veronikou Kuděrmetovovou a nasazenou Chorvatkou Donnou Vekičovou neztratila ani set. O ten ji připravila až na úvod nedělního osmifinále krajanka Marie Bouzková

Ta díky defenzivní taktice třikrát prolomila soupeřčin servis a po 36 minutách hry se ujala vedení. Vondroušová ve snaze výměny ukončovat doplatila na 15 nevynucených chyb.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Ve druhém setu se však Vondroušová zlepšila. Hned v úvodu vzala Bouzkové podání, a přestože soupeřka ve čtvrté hře srovnala, tenistka I. ČLTK Praha získala vzápětí výhodu brejku zpět. V koncovce proměnila druhý setbol a vynutila si pokračování.

Závěr zápasu už patřil Vondroušové. Od stavu 2:3 ztratila pouhé tři fiftýny a při podání své krajanky využila hned první mečbol. Bouzkovou porazila i ve třetím vzájemném zápase na okruhu WTA a podruhé letos. Vondroušová si pomohla v duelu 37 vítěznými míči, Bouzková jich měla 15.

"Byl to velmi těžký a dlouhý zápas. Obě se známe už od mladých let a bylo to proto náročné i po mentální stránce. Jsem ráda, že jsem byla celou dobu koncentrovaná a zůstala v utkání," řekla novinářům Vondroušová. "Znám ji a věděla jsem, co se asi bude dít. Chtěla jsem se jen držet v utkání, být aktivní, chodit si pro voleje a další věci. Myslím, že ten zápas měl všechno. Maruška odehrála skvělý zápas a hrály jsme spoustu dlouhých výměn. Mám radost, že jsem to nakonec zvládla," doplnila.

"Myslím, že první set mi sedl. Šla jsem si pro míče, ale potom jsem byla trochu pasivní a připadalo, že jsem nechala Maky až moc hrát. Ve druhém setu jsem prohrála game na 2:3 a tam byl možná byl klíč k zápasu. Maky potom hrála o dost líp a šla si pro to víc," hodnotila Bouzková.

Vondroušová letos už na šesti z jedenácti turnajů porazila tři soupeřky, až dnes ve Wimbledonu přidala i výhru číslo 4.

Ve Wimbledonu hraje popáté v kariéře a už potřetí vylepšila své maximum. První tři účasti pro ni skončily v prvním kole, jedinou výhru před letošním ročníkem zaznamenala v roce 2021. Loni chyběla kvůli operaci zápěstí.

Svěřenkyně trenéra Jana Hernycha se stala také první českou čtvrtfinalistkou v letošním Wimbledonu. Šanci postoupit mezi nejlepší osmičku budou mít v pondělí ještě Petra Kvitová a Jiří Lehečka.

Pegulaová – Curenková 6:1, 6:3

O semifinále si zahraje v prvním vzájemném duelu se světovou čtyřkou Jessicou Pegulaovou. 29letá Američanka ve svém premiérovém osmifinále na trávě v All England Clubu smetla 6:1, 6:3 z předchozího kola unavenou a puchýři na chodidle limitovanou Ukrajinku Lesju Curenkovou.

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

Výsledky Wimbledonu ve dvouhře žen