Macháč si v Ženevě zahraje o první semifinále, Djokovič si výhrou osladil 37. narozeniny

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Macháč si v Ženevě zahraje o první semifinále, Djokovič si výhrou osladil 37. narozeniny

Aktualizováno
Tomáš Macháč nadělil soupeři ve třetím setu kanára.
Tomáš Macháč nadělil soupeři ve třetím setu kanára.Profimedia
Tomáš Macháč (23) dosáhl na poslední generálce v Ženevě na svou první letošní vítěznou sérii na antukových dvorcích. Český favorit začal na poslední chvíli otáčet souboj s kvalifikantem a 140. hráčem pořadí Nicolasem Morenem De Alboranem (26) a Američana nakonec zdolal 4:6, 7:5, 6:0. O své premiérové semifinále na nejvyšším okruhu se popere s dalším americkým zástupcem Alexem Michelsenem (19). Vítězně vstoupil do generálky na Roland Garros Novak Djokovič, který v den 37. narozenin zaznamenal 1100. výhru.

Moreno De Alboran – Macháč 6:4, 5:7, 0:6

Tomáš Macháč v posledních týdnech dvakrát onemocněl a v Ženevě absolvuje svůj teprve třetí antukový turnaj v letošní sezoně. Zatímco v Barceloně k utkání druhého kola vůbec nenastoupil a na Masters v Madridu v něm schytal výprask od Bena Sheltona, ve švýcarské metropoli zdolal Nicolase Morena De Alborana a navázal na skalp nasazeného Jacka Drapera.

S kvalifikantem ze druhé stovky žebříčku měl velké potíže a k první brejkbolové šanci se propracoval až v koncovce druhé sady. Příležitost sice nevyužil, ale od té doby už měl jasně navrch. Ve zbytku druhého dějství, od stavu 4:5, prohrál jen jeden fiftýn a ve velmi rychlém rozhodujícím setu nadělil outsiderovi potupného kanára.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Macháč hraje v Ženevě svůj 10. letošní turnaj a bez vítězství odjížděl pouze na začátku ledna z Adelaide. Ve čtvrtek se bude snažit přerušit sérii čtvrtfinálových nezdarů na nejvyšším okruhu.

O postup do semifinále na této úrovni bojoval dosud čtyřikrát a ani jednou neuspěl. Recept nenašel loni na Yannicka Hanfmanna v Houstonu ani Lasla Djereho ve Stockholmu a ve čtvrtfinálové fázi neuspěl ani letos v Marseille proti Hubertovi Hurkaczovi a na Masters v Miami v souboji s Jannikem Sinnerem.

Ve švýcarské metropoli bude jeho čtvrtfinálovým soupeřem další Američan. Překvapivě ne nasazená trojka Taylor Fritz, ale Alex Michelsen, který úspěšnějšího krajana zdolal 6:4, 4:6, 7:5.

Djokovič – Hanfmann 6:3, 6:3

Vítěz 24 grandslamů Novak Djokovič v Ženevě absolvuje generálku na Roland Garros netradičně jen pár dnů před jeho zahájením a svůj debut bez větších potíží zvládl. Němce Yannicka Hanfmanna porazil v deštěm na zhruba hodinu přerušeném utkání 6:3, 6:3, když odvrátil 10 z 11 brejkbolů a zápas ukončil ziskem šesti her v řadě.

Sestřih zápasu

Novak Djokovič s Yannickem Hanfmannem nezaváhal
Livesport

Srbský tenista k dnešním 37. narozeninám zabalil si dárek v podobě jubilejní 1100. výhry. Na tuto metu dosáhli dosud jen legendární Američan Jimmy Connors (1274) a Švýcar Roger Federer (1251). 

"Narozeniny by nebyly takové, pokud bych dnes nevyhrál. Je příjemné hrát poprvé na tomto turnaji, navíc s podporou své rodiny v zádech. Většinu života jsem vyrůstal se strýcem, tetou a dvěma bratranci. Teď není tolik šancí se vídat, takže je hezké se s nimi opět setkat," pochvaloval si Djokovič po úspěšném zahájení útoku na první letošní a celkově 99. titul.

Výsledky turnaje ATP 250 v Ženevě