Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Bejlek přijde o French Open, Siniaková si zahraje hlavní soutěž ve Štrasburku

Tennis Tracker: Bejlek přijde o French Open, Siniaková si zahraje hlavní soutěž ve Štrasburku
Tennis Tracker: Bejlek přijde o French Open, Siniaková si zahraje hlavní soutěž ve ŠtrasburkuProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje v pátek 17. května?

Hlavní události

12:00Sára Bejlek odehrála před pár týdny v Madridu životní turnaj, když postoupila z kvalifikace až do osmifinále. Osmnáctiletou Češku ale zastavil zdravotní problém, kvůli němuž přijde o grandslamové French Open.

Sestřih utkání Jarry – Paul

Nicolás Jarry na rozdíl od krajana Alejandra Tabila v semifinále v Římě uspěl a po vítězství 6:3, 6:7, 6:3 nad Tommym Paulem zajistil své zemi prvního finalistu na podnicích Masters po dlouhých 17 letech. Ve svém premiérovém finále na akcích větších než ATP 250 nastoupí proti Alexanderovi Zverevovi (H2H 2:4) a zabojuje o čtvrtý kariérní titul. Více informací najdete v článku.

Jarry přepsal historii chilského tenisu.
Livesport

11:57 Kateřina Siniaková se po pár odhláškách dostala do hlavní soutěže jedné z posledních generálek na French Open. Na podniku WTA 500 ve Štrasburku doplnila Markétu Vondroušovou, Barboru Krejčíkovou, Lindu Noskovou a Karolínu Plíškovou.

Sestřih utkání Zverev – Tabilo

Alexander Zverev na poslední chvíli zahájil obrat proti Alejandrovi Tabilovi. Rozjetého Chilana zdolal po více než dvou hodinách 1:6, 7:6, 6:2 a poprvé v aktuální sezoně postoupil do finále. O svůj první triumf na akcích větších než ATP 500 od Turnaje mistrů 2021 se šampion ročníku 2017 utká s dalším Chilanem Nicolásem Jarrym, nebo Američanem Tommym Paulem. Více informací najdete v článku.

Zverev zastavil rozjetého Tabila.
Livesport

Další zprávy

19:51Tomáš Macháč zahájí své poslední vystoupení před French Open proti nasazené osmičce Jackovi Draperovi. V Ženevě startuje i světová jednička Novak Djokovič, po volném losu si zahraje s Andym Murraym, nebo Yannickem Hanfmannem.

18:21Linda Klimovičová se na podniku W35 ve Španělsku probojovala do svého třetího letošního a celkově osmého finále, 19letá Češka v semifinále po téměř třech hodinách boje udolala 4:6, 6:3, 6:4 Manu Kawamuraovou z Japonska. Na pátý titul zaútočí proti Britce Sonay Kartalové (H2H 0:0).

16:10Novak Djokovič si chce protáhnout přípravu na blížící se French Open, kde bude obhajovat titul, a přijal divokou kartu na poslední generálku v Ženevě. Majitel rekordních 24 grandslamových trofejí po mizerném výkonu prohrál v Římě už ve třetím kole s Alejandrem Tabilem a poté se vydal domů do Bělehradu, kde se kvůli úderu lahví do hlavy podrobil vyšetření.

16:00 – Za týden proběhne los druhého letošního grandslamového turnaje. V hlavní soutěži má jistou účast minimálně osm českých zástupců. Hlavní fáze French Open startuje v neděli 26. května, kvalifikace se odehraje v příštím týdnu.

15:00 – Šest českých tenistů by mělo startovat hned na prvních generálkách na slavný Wimbledon. Jiří Lehečka, pokud bude zdravý, a Tomáš Macháč se přihlásili do Stuttgartu. Barbora Krejčíková s Karolínou Plíškovou by měly účinkovat v Nottinghamu a Jakub Menšík s Marií Bouzkovou mají v plánu start v Hertogenboschi.