Tennis Tracker: Bouzková v Oeirasu potvrdila roli nasazené jedničky a je ve čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Bouzková v Oeirasu potvrdila roli nasazené jedničky a je ve čtvrtfinále

Bouzková si poradila i s Isabellou Krugerovou.
Bouzková si poradila i s Isabellou Krugerovou.Profimedia
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 20. dubna?
Moment dne WTA z utkání Badosaová – Bucsaová.
Livesport
Moment dne v podání Carlose Alcaraze.
Livesport

19:10 – Polka Iga Šwiateková bez potíží zvládla svůj první letošní zápas na antuce. Ve Stuttgartu světová jednička, jež předchozí turnaj v Miami vynechala kvůli zranění žeber, přehrála 6:1, 6:4 Číňanku Qinwen Zheng a vykročila za obhajobou titulu.

Sestřih zápasu Šwiateková – Zhengová.
Livesport

19:10 – "Bylo to těžké především proto, že jsem nehrála od turnaje v Indian Wells, takže jsem se musela opravdu stoprocentně soustředit a od začátku až do konce myslet na správnou techniku a taktiku," řekla v pozápasovém rozhovoru Šwiateková.

Pozápasový rozhovor Šwiatekové.
Livesport

18:20 – Světová dvojka Carlos Alcaraz podle očekávání neměl větší problémy s Robertem Bautistou-Agutem, kterého porazil 6:3, 7:5 a v Barceloně si zahraje čtvrtfinále turnaje.

Sestřih zápasu Alcaraz – Bautista.
Livesport

18:20 – "Dneska to bylo opravdu těžké. Musel jsem přizpůsobit svou hru kvůli větru, který dnešek přinesl. Roberto je navíc skvělý hráč, takže jsem se musel neustále soustředit a snažit se využít své šance," prohlásil v pozápasovém rozhovoru Alcaraz.

Pozápasový rozhovor Alcaraze. (České titulky najdete v nastavení).
Livesport

17:50Andrej Rubljov slavil v neděli v Monte Carlu svůj premiérový triumf na Masters a dnes suverénně vstoupil do turnaje ATP 250 v Banja Luce. Nyní šest zápasů neporažený Rus, který obhajuje loňské prvenství z Bělehradu, smetl dvakrát 6:2 Juana Pabla Varillase. Ve čtvrtfinále změří síly s domácí divokou kartou Damirem Džumhurem.

17:35Jiří Lehečka předvedl na turnaji v Banja Luce skvělý výkon, když Radu Albota porazil jednoznačně 6:0, 6:2 a může slavit postup do čtvrtfinále. Tam se český tenista utká s turnajovou čtyřkou Miomirem Kecmanovičem. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Lehečka – Albot.
Livesport

17:35 – "Cítím se tu dobře. Vždycky když máte možnost hrát na takovém kurtu před úžasnými fanoušky, je to skvělá věc. Samozřejmě se těším na další zápasy," řekl Lehečka v pozápasovém rozhovoru. 

Pozápasový rozhovor Lehečky.
Livesport

15:40 Alexander Zverev se letos vrací po půlroční pauze zaviněné zraněním a operací kotníku a stále nemůže najít stabilní formu. Po osmifinálové účasti před týdnem na Masters v Monte Carlu ztroskotal na domácí akci v Mnichově, kde v letech 2017-18 triumfoval, hned na prvním soupeři. Domácí favorit nestačil 6:7(2), 4:6 na Christophera O'Connella. Více informací najdete v článku.

15:10Stefanos Tsitsipas suverénně zvládl osmifinále v Barceloně, kde si v minulosti dvakrát zahrál finále. Pátý hráč světa si v něm bez ztráty servisu poradil 6:3, 6:2 s letos se trápícím Denisem Shapovalovem a dál útočí na svůj první kariérní triumf na akcích ATP 500. Ve čtvrtfinále ho čeká Alex de Minaur, který postoupil bez boje kvůli nemoci Grigora Dimitrova.

Sestřih zápasu Tsitsipas – Shapovalov.
Livesport

15:10 – "Dnes to byl velmi vyspělý způsob hry. Snažil jsem se zůstat co nejagresivnější od základní čáry. Proti hráčům, jako je Denis, musíte držet krok a být připraveni útočit, jak jen to půjde. Nebylo to jednoduché, ale odvedl jsem velmi dobrou práci," prohlásil v pozápasovém rozhovoru Tsitsipas.

Pozápasový rozhovor Tsitsipase. (České titulky najdete v nastavení).
Livesport

15:00Marie Bouzková si coby nasazená jednička na podniku ITF s dotací 100 tisíc dolarů v portugalském Oeirasu poradila i s druhou soupeřkou ze čtvrté stovky žebříčku a po výhře nad Isabellou Krugerovou se dočkala své první letošní vítězné série v hlavních soutěžích a také premiérové čtvrtfinálové účasti v probíhající sezoně. O postup mezi nejlepší osmičku zabojuje ještě Jesika Malečková. Více informací najdete v článku.

14:30Karolína Plíšková zvládla ve druhém kole ve Stuttgartu více než dvouhodinovou bitvu s Donnou Vekičovou, Chorvatce oplatila po setech 6:2, 6:7(5), 7:6(5) říjnovou porážku ze San Diega a vzájemnou bilanci upravila na 7-2. O první semifinále od srpna a teprve třetí od začátku loňského roku bude bývalá světová jednička bojovat s obhájkyní titulu Igou Šwiatekovou, nebo Qinwen Zheng. Více informací najdete v článku.

Sestřih zápasu Plíšková – Vekičová.
Livesport

14:30 – "Dva tie-breaky. Jen jsem doufala, že neprohraju oba. Každopádně si myslím, že první set jsem odehrála solidně, ale bylo to i tím, že Donna hodně chybovala. Pak samozřejmě zintenzivnila hru a moje podání nebylo ve druhém setu nejlepší. Jsem šťastná, že je to za mnou," prohlásila Plíšková v pozápasovém rozhovoru.

Pozápasový rozhovor Plíškové. (České titulky najdete v nastavení).
Livesport

14:10 Dalibor Svrčina přerušil v tomto týdnu na challengeru v Itálii sérii šesti porážek a nakonec si zahraje po vítězství 6:4, 7:5 nad Argentincem Santiagem Rodríguezem Tavernou své první letošní čtvrtfinále. O první semifinále od loňského června, kdy bojoval o titul v Prostějově, se utká s vítězem nizozemského derby Sels - de Jong.

13:25 – Jannik Sinner nedotáhl v Barceloně náskok setu a brejku, i tak si ale na svém sedmém letošním turnaji ATP zahraje čtvrtfinále. Italský mladík si nakonec poradil s Jošihitem Nišiokou navzdory pěti zaváháním na servisu 6:1, 4:6, 6:3. O šesté semifinále v řadě bude usilovat proti Cameronovi Norriemu, nebo krajanovi Lorenzovi Musettimu.

13:20Holger Rune v Mnichově úspěšně zahájil obhajobu svého prvního triumfu na okruhu ATP. Devatenáctiletý Dán si v úvodním zápase poradil 6:3, 6:4 s domácím Yannickem Hanfmannem a ve čtvrtfinále narazí na Cristiana Garína, či Lorenza Sonega.

13:15 – Největší favorit a světová jednička Novak Djokovič bude ve čtvrtfinále "domácího" turnaje v Banja Luce čelit krajanovi Dušanovi Lajovičovi, který dnes v utkání druhého kola deklasoval 6:3, 6:0 Grégoireho Barréreho.

12:20Rafael Nadal stále nedoléčil zranění kyčle, které si přivodil na lednovém Australian Open, znovu odkládá návrat na kurty a zase se mu o něco více zkomplikovala příprava na French Open, kde má útočit na už 15. triumf a celkově 23. na grandslamech. Šestatřicetiletý Španěl nebude startovat ani v příštích dvou týdnech na Masters v Madridu, v domácí metropoli kraloval pětkrát. Více informací najdete v článku.

09:20 – Jedenáctá tenistka světového žebříčku Belinda Bencicová si kvůli potížím s kyčlí dá v nejbližších týdnech herní pauzu, aby byla fit na French Open. Úřadující olympijská vítězka oznámila, že vynechá nadcházející antukové turnaje v Madridu a Římě, které oba patří do elitní kategorie WTA 1000. Potom už bude zbývat do druhého grandslamu roku jen týden.

06:00 Jessica Pegulaová letos jednoznačně vládne statistice výměn s alespoň deseti údery. Během tohoto ročníku už jich na turnajích kategorie WTA 1000 absolvovala 124. Druhá Jelena Rybakinová jich odehrála "pouze"104.

01:30 – Světová čtyřka Ons Jabeurová na antuce ve Stuttgartu porazila 1:6, 7:5, 6:3 bývalou vítězku French Open Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska, přestože prohrávala 1:6 a 3:5, a po triumfu v Charlestonu si připsala šestou výhru v řadě.

01:00 Dominik Palán na challengeru v mexickém Morelosu do čtvrtfinále nepostoupil. 22letý Čech ve druhém kole prohrál 3:6, 2:6 s Ukrajincem Vitalijem Sačkem.