Tennis Tracker: Federer v Šanghaji prohrál pingpongový duel se sedmiletou Číňankou

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Federer v Šanghaji prohrál pingpongový duel se sedmiletou Číňankou

Roger Federer si v tenisovém důchodu užívá různých aktivit
Roger Federer si v tenisovém důchodu užívá různých aktivitProfimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 6. března?

23:44 – Bývalá 22. hráčka světa Shuai Zhang 13 měsíců dlouhé čekání na singlovou výhru neukončila ani v Indian Wells. 35letá Číňanka v úvodním kole podlehla 7:6, 2:6, 0:6 japonské kvalifikantce Mai Hontamaové a utrpěla 18. porážku v řadě.

23:35Katie Boulterová tři dny po triumfu v San Diegu a zisku nejcennější trofeje nezvládla vstup do tisícovky v Indian Wells. Britská tenistka nestačila na Camilu Giorgiovou, které v prvním utkání v roli hráčky TOP 30 podlehla hladce 3:6, 2:6. Na Italku ve druhém kole čeká Linda Nosková (h2h 0:0).

22:41 – Ruští a běloruští tenisté budou moci startovat na olympijských hrách v Paříži jako neutrální sportovci, pokud splní kritéria Mezinárodního olympijského výboru. Mezinárodní tenisová federace ITF dnes potvrdila, že reprezentanti obou zemí budou moci pod pěti kruhy hrát jako individuální sportovci s neutrálním statusem, pokud se kvalifikují a budou splňovat podmínky MOV.

21:50 – Bývalá světová dvojka Paula Badosaová dnes do turnaje WTA 1000 v Indian Wells nevstoupí. Španělská tenistka, kterou už několik měsíců brzdí problémy se zády, se kvůli blíže nespecifikovanému zranění odhlásila. Její místo v pavouku obsadila Argentinka Nadia Podoroská, jež si s domácí Ashlyn Kruegerovou zahraje o souboj s obhájkyní titulu Jelenou Rybakinovou.

21:38 – 36letá Angelique Kerberová na podniku WTA 1000 v Indian Wells porazila 6:3, 6:4 Chorvatku Petru Martičovou a připsala si druhou výhru po lednovém návratu po mateřské pauze, první na individuálním turnaji. Ve druhém kole německá finalistka z roku 2019 vyzve v souboji grandslamových šampionek světovou desítku Jelenu Ostapenkovou z Lotyšska (h2h 2:1).

21:24 – První postupující na prestižním turnaji v Indian Wells je Marie Bouzková. Česká tenistka na úvod turnaje WTA 1000 deklasovala za hodinu a čtvrt 6:1, 6:1 španělskou kamarádku Saru Sorribesovou, s níž se společně představí ve čtyřhře, a vzájemnou bilanci vyrovnala na 2:2. Ve druhém kole vyzve Anastasii Potapovovou (h2h 2:0).

18:37 – Tereza Martincová teprve podruhé v sezoně zvládla vstup do hlavní soutěže. Na halovém podniku ITF W75 v Trnavě devětadvacetiletá Češka udolala po odvrácení tří mečbolů 3:6, 6:4, 7:6 osmnáctiletou Filipínku Alexandru Ealovou, jež předloni vyhrála US Open juniorek.

17:55Amelie Smejkalová v prvním kole halové akce ITF W75 ve slovenské Trnavě na favoritku nevyzrála. Devatenáctiletá Češka podlehla Maďarce Panně Udvardyové hladce 2:6, 1:6.

17:49Lucie Havlíčková úspěšně vstoupila do oblíbeného halového turnaje ITF W75 v Trnavě, kde si předloni zahrála své první finále a před rokem získala svůj dosud jediný titul. Osmnáctiletá Češka, která i letos jako úřadující šampionka začínala v kvalifikaci a vyřadila v ní dvě žebříčkově lépe postavené soupeřky, na úvod hlavní soutěže porazila 6:2, 6:3 Portugalku Franciscu Jorgeovou.

13:12 – Večer v Indian Wells začíná první letošní turnaj série Masters 1000. Hubert Hurkacz, Karen Chačanov, Sebastian Korda a Gaël Monfils se před jeho startem zúčastnili kvízu, v němž měli zavzpomínat na vítěze devíti loňských tisícovek. A pouze nejzkušenější z nich Francouz Monfils odpověděl pokaždé správně. A jak byste seznam šampionů z Indian Wells, Miami, Monte Carla, Madridu, Říma, Toronta, Cincinnati, Šanghaje a Paříže sestavili vy?

12:14 – Na předvečer prvního dne 'pátého grandslamu' v Indian Wells pořadatelé připravili fanouškům předkrm v podobě exhibičního turnaje pro osm smíšených dvojic. Každý zápas Tie Break Tens se hrál na deset vítězných bodů a šek na 200.000 dolarů získali po odvrácení mečbolu a třech výhrách domácí Ben Shelton a Emma Navarrová. Ve finále porazili španělsko-řeckou dvojici Paula Badosaová a Stefanos Tsitsipas.

08:30 – "Porazila jsem Rogera Federera," pyšní se copatá Gui Duoer, alias Pineapple. To si takhle jednou hvězdný švýcarský tenista v 'penzi' zahraje v rámci projektu společnosti Uniqlo 24 hodin s Rogerem v Šanghaji pingpongový zápas na jeden vítězný set proti sedmileté holčičce, která je národní šampionkou ve své kategorii. A s čínskou nadějí stolního tenisu navzdory předchozím radám trenéra prohraje. "Míčky se ke mně vrací opravdu rychle," uznal vítěz 20 grandslamů umění své přemožitelky.

08:06 – Čtyři z pěti českých tenistek kromě Karolíny Plíškové si na akci WTA 1000 v Indian Wells zahrají obě soutěže. První společný turnaj Kalifornii odehrají Linda Nosková s Markétou Vondroušovou, které v prvním kole vyzvou nasazené čtyřky a čerstvé šampionky ze San Diega Nicole Melicharovou-Martinezovou a Ellen Perezovou. Kateřina Siniaková bude loňský triumf (s Barborou Krejčíkovou) obhajovat s Australankou Storm Hunterovou, s níž se bude snažit vylepšit skvělou společnou bilanci 17:3. Marie Bouzková bude hrát po boku své tradiční španělské parťačky a tentokrát i soupeřky v úvodním kole dvouhry Sary Sorribesové. Los čtyřhry žen v Indian Wells

07:52Jiří Lehečka na prvním letošním turnaji Masters 1000 v Indian Wells absolvuje i soutěž ve čtyřhře, v níž bude na třetí pokus usilovat o první výhru v sezoně. Český tenista se představí po boku domácího singlového šampiona z roku 2022 Taylora Fritze, s nímž se na dosud jediné společné akci loni na trávě v Queen's Clubu dostal do finále. V úvodním kole budou čelit americkým deblovým specialistům Nathanielu Lammonsovi a Jacksonu Withrowovi, kterým Lehečka může oplatit vyřazení z Australian Open. Titul budou z pozice nasazených jedniček obhajovat Rohan Bopanna a Matthew Ebden. Los čtyřhry mužů v Indian Wells

06:00 Vít Kopřiva se potřetí v kariéře a poprvé na tvrdém povrchu představil v kvalifikaci turnaje Masters 1000, ale ani v Indian Wells se do hlavní soutěže neprodral. V závěrečném druhém kole šestadvacetiletý český tenista prohrál 1:6, 3:6 s Francouzem Constantem Lestiennem, zápas v kvalifikaci nezvládl poprvé v sezoně po sérii šesti vítězství.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport