Tennis Tracker: Kopřiva má cenný skalp,  další odhláška Lehečky a skreč Wozniacké v BJK Cupu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: Kopřiva má cenný skalp, další odhláška Lehečky a skreč Wozniacké v BJK Cupu
Vít Kopřiva porazil vítěze chlapeckého US Open 2022
Vít Kopřiva porazil vítěze chlapeckého US Open 2022Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 8. dubna?

Hlavní události

19:25 – 28. hráč světa Jiří Lehečka podruhé odkládá vstup do antukového jara. Po Masters 1000 v Monte Carlu se česká jednička nepředstaví kvůli bolestem zad ani příští týden na podniku ATP 500 v Barceloně.

19:01Vít Kopřiva si na úvod antukového challengeru v Madridu připsal cenný skalp domácího teenagera Martina Landaluceho. Šestadvacetiletý Čech porazil osmnáctiletého Španěla, který na US Open 2022 ovládl dvouhru chlapců a loni byl juniorskou světovou jedničkou, po setech 6:3, 6:3 a přerušil šnůru čtyř nezdarů v prvních kolech (včetně turnajů ATP). O první letošní čtvrtfinále si pátý nasazený Kopřiva zahraje s Italem Stefanem Napolitanem (H2H 0:0). 

15:45 – Dvojnásobný šampion Stefanos Tsitsipas i pošesté v kariéře zvládl své úvodní vystoupení na antukovém Masters 1000 v Monte Carlu. Letos řecký favorit vedl 6:3 a 3:2 nad Srbem Laslem Djerem, který vzdal kvůli bolestem pravé ruky a prohrál i páté vzájemné střetnutí.

Sestřih zápasu

Stefanos Tsitsipas postoupil po skreči Lasla Djereho
Livesport

12:48 – Bývalá světová jednička Caroline Wozniacká znovu po necelém měsíci skrečovala rozehraný zápas. Na antuce v portugalském Oeiras v prvním vystoupení v Billie Jean King Cupu (dříve Fed Cupu) od roku 2015 třiatřicetiletá Dánka, jež loni obnovila kariéru po více než tříleté mateřské pauze, vzdala za stavu 0:6 a 0:1 Rakušance Sinje Krausové.

12:34Félix Auger-Aliassime ve svém prvním letošním utkání na antuce přehrál snadno 6:2, 6:3 sedm zápasů neporaženého italského kvalifikanta Lucu Nardiho, který na sebe před měsícem upozornil skalpem Novaka Djokoviče a předminulý týden triumfoval na domácím challengeru v Neapoli, a svou mizernou bilanci na Masters v Monte Carlu upravil na 2:4. Ve druhém kole kanadský tenista vyzve světovou trojku Carlose Alcaraze (H2H 2:3).

Sestřih zápasu

Félix Auger-Aliassime porazil Lucu Nardiho hladce ve dvou setech
Livesport

Další zprávy

18:50Karen Chačanov na úvod Masters 1000 v Monte Carlu zdolal 7:5, 7:6 Brita Camerona Norrieho a ve vzájemné bilanci se ujal vedení 4:3. O vyrovnaní svého maxima na monacké antuce se patnáctý nasazený Rus utká na druhé akci po sobě s Argentincem Franciscem Cerúndolem (H2H 3:0).

18:07 – Světová jednička a šampion z let 2013 a 2015 Novak Djokovič zahájí antukovou část sezony v Monte Carlu zápasem proti Romanu Safiullinovi (H2H 1:0). Ruský tenista na úvod porazil 7:5, 6:1 antukového specialistu a z kvalifikace rozehraného Španěla Jaume Munara a připsal si teprve třetí výhru z posledních 11 zápasů.

17:31 – Devatenáctiletý Arthur Fils v Monte Carlu deklasoval 6:2, 6:0 německého lucky losera Yannicka Hanfmanna a stal se nejmladším francouzským vítězem zápasu na monacké antuce od roku 2005, kdy o sobě začínal dávat vědět Richard Gasquet. Ve druhém kole se utká s Italem Lorenzem Musettim (H2H 0:0).

12:09Daniel Evans na antukovém turnaji Masters 1000 v Monte Carlu, kde v roce 2021 šokoval skalpem Novaka Djokoviče a postupem do svého největšího semifinále, končí při třetí z pěti účastí hned v prvním kole. Letos třiatřicetiletý Brit prohrál hladce 1:6, 4:6 s Rakušanem Sebastianem Ofnerem a již pošesté v sezoně ztroskotal na raketě svého prvního soupeře.

10:11Taylor Fritz vinou neobhájení semifinále na turnaji Masters 1000 v Monte Carlu přijde po více než dvou letech o pozici americké jedničky. Nejlepším Američanem se příští pondělí stane jednadvacetiletý Ben Shelton, který loni podzim triumfoval v Tokiu a včera dobyl domácí antuku v Houstonu.

08:30 – Také v pondělí se mohou příznivci tenisu těšit na zajímavé menu, které poskytne především antukový turnaj v Monte Carlu. Mezi nejzajímavější zápasy bude patřit atraktivní duel mezi Félix Augerem-Aliassimem a domácím Lukou Nardim. Odpoledne pak Laslo Djere vyzve dvojnásobného šampiona Stefanose Tsitsipase.