Tennis Tracker: Macháč si na French Open nezahraje, skončil už v kvalifikaci

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Macháč si na French Open nezahraje, skončil už v kvalifikaci

Tomáš Macháč se do hlavní soutěže na French Open neprobojoval.
Tomáš Macháč se do hlavní soutěže na French Open neprobojoval.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 23. května?
Moment dne ATP z utkání Monfils – Cachin.
Livesport
Moment dne WTA z utkání Petersonová – Bronzettiová
Livesport

20:20 – "Jsem velmi šťastný, že jsem ve čtvrtfinále. Mám radost, že mám zítra volno a zahraju si golf. Je super být zpátky, je pěkné počasí, město je také krásné a na to, že to pro mě byl první zápas, byla podpora fanoušků neskutečná," nechal se po výhře slyšet Zverev.

Pozápasový rozhovor s Alexanderem Zverevem
Livesport

19:42 Alexander Zverev se s Christopherem Eubanksem v osmifinále antukového turnaje v Ženevě dlouho netrápil. Třetí nasazený Němec vyprovodil Američana za hodinu a devět minut 6:2 a 6:3.

Sestřih utkání Zverev – Eubanks
Livesport

19:35Brandon Nakashima v Lyonu udolal 7:6, 1:6, 7:5 domácího Arthura Rinderknecha, poprvé v sezoně vyhrál dva zápasy po sobě a poprvé v kariéře postoupil do čtvrtfinále antukového turnaje ATP. V něm jednadvacetiletý Američan vyzve dalšího Francouze Barrérého, nebo krajana Paula.

18:45 – Americká tenistka Emma Navarrová si v osmifinále antukového turnaje ve Štrasburku poradila se Švýcarkou Jil Teichmannovou. 82. hráčka světa zvítězila po více než dvou hodinách 2:6, 6:3 a 6:2. Její příští soupeřkou bude Ruska Anna Blinkovová.

Sestřih utkání Navarrová – Teichmannová
Livesport

15:45 – Čeští tenisté byli v úterý v prvním kole kvalifikace grandslamového French Open stoprocentní. Brenda Fruhvirtová si postup ve svém prvním soutěžním zápase po měsíci zkomplikovala, a dokonce proti Antonii Ružičové odvracela mečbol. Až po obratu postoupila i Sára Bejlek, suverénní vítězství naopak na pařížské antuce slavil Zdeněk Kolář. Více informací najdete v článku.

14:45 Linda Fruhvirtová se po osmifinále na Australian Open nadále trápí. Na závěrečné generálce v Rabatu ztroskotala coby nasazená sedmička po setech 5:7, 4:6 hned na Cagle Büyükakcayové, která v žebříčku WTA figuruje až na 263. místě, prohrála posledních 11 utkání prvního kola na nejvyšší tour a také předchozích 13 soubojů s hráčkami elitní stovky. Turkyně si o své první čtvrtfinále na této úrovni od dubna 2017 zahraje Julií Grabherovou.

14:10 Brenda Fruhvirtová odehrála v kvalifikaci French Open svůj první soutěžní zápas po měsíci a po téměř dvouapůlhodinové tahanici s Antonií Ružičovou se dočkala svého prvního letošního vítězství na oblíbené antuce. Šestnáctiletá Češka nedotáhla v rozhodujícím dějství vedení 4:1, v super tie-breaku likvidovala mečbol a o čtyři roky starší Chorvatku nakonec udolala 3:6, 6:2, 7:6 (12:10).

14:00 – "Myslím, že jsem začala trochu pomalu a ona hrála opravdu dobře. Musela jsem se pak prostě zlepšit a získat navrch ve výměnách, což nebylo snadné. Do druhého setu jsem vstoupila mnohem lépe a ve třetím se Cristina bohužel zranila. Snad bude v pořádku," prohlásila v pozápasovém rozhovoru Linetteová

Pozápasový ohlas Linetteové
Livesport

14:00Magda Linetteová vydřela ve Štrasburku výhru nad Španělkou Cristinou Buscaovou, kterou porazila ve třech setech 4:6, 6:2, 6:2. Nasazená jednička si tak zahraje osmifinále turnaje.

Sestřih zápasu Linetteová – Buscaová.
Livesport

13:55 – Bývalá světová jednička Simona Halepová obvinila Mezinárodní agenturu pro bezúhonnost tenisu (ITIA) z toho, že zdržuje projednávání jejího dopingového případu před nezávislým tribunálem. Bývalá šampionka Roland Garros a Wimbledonu nehraje od loňského US Open a od října má předběžně zastavenou činnost.

13:43 – Šestý nasazený hráč turnaje v Lyonu Sebastián Báez porazil maďarského tenistu Mártona Fucsovicse ve dvou setech 6:4, 7:6 a postoupil z prvního kola.

Sestřih utkání Baez – Fucsovics.
Livesport

12:30Sára Bejlek úspěšně odstartovala svůj debut na dospělém French Open. Sedmnáctiletá Češka, která zvládla kvalifikaci loni na US Open i letos na Australian Open, vydřela vítězství 6:7, 6:4, 6:4 nad Arianne Hartonovou. Ve druhém kole bude čelit Carol Zhaové.

11:30Zdeněk Kolář se před rokem na French Open probojoval z kvalifikace ke své jediné dosavadní účasti ve druhém kole hlavní soutěže na nejvyšším okruhu a útok na obhájení loňského výsledku zahájil suverénně. Šestadvacetiletý Čech smetl v prvním kole kvalifikačních bojů 6:1, 6:2 domácí divokou kartu Terenceho Atmaneho. O postup do finále se utká s Yannickem Hanfmannem, nebo Mattiou Belluccim.

01:00 Tomáš Macháč potvrdil svou mizernou formu a na Roland Garros si poprvé od své premiéry v roce 2020 nezahraje. Český tenista skončil na pařížské antuce už v 1. kole kvalifikace, když podlehl 5:7, 3:6 domácímu Lucasi Pouillemu a utrpěl čtvrtou porážku v řadě.