Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Ósakaová zvládla první zápas na trávě po pěti letech, Zverev do Stuttgartu nedorazí

Naomi Ósakaová slaví úspěšný návrat na travnaté dvorce po pěti letech.
Naomi Ósakaová slaví úspěšný návrat na travnaté dvorce po pěti letech.AFP
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 11. června?

Hlavní události

17:03Alexander Zverev měl v tomto týdnu plnit roli nasazené jedničky na travnatém turnaji ve Stuttgartu. Finalista právě skončeného French Open ale nakonec do domácí metropole nedorazí. V hlavní soutěži ho nahradí lucky loser Richard Gasquet a po volném losu se utká s Brandonem Nakashimou (H2H 1:2).

Sestřih utkání Murray – Giron

Andy Murray má za sebou nepovedené antukové jaro a zatím se mu nedaří ani na oblíbených travnatých dvorcích. Dvojnásobný wimbledonský šampion zahájil přípravu na domácí grandslam jasnou porážkou 3:6, 4:6 s Marcosem Gironem ve Stuttgartu.

Murray začal na oblíbené trávě hladkou prohrou.
Livesport

Sestřih utkání Berrettini – Safiullin

Matteo Berrettini odehrál na oblíbené travnaté akci ve Stuttgartu, kde dva ze tří předchozích startů přetavil v triumf, svůj první zápas po dvouměsíční pauze a udolal v něm 7:6, 5:7, 7:5 čtvrtfinalistu loňského Wimbledonu Romana Safiullina. Bývalý finalista nejslavnějšího turnaje se ve druhém kole střetne s Denisem Shapovalovem, nebo Matteem Martineauem. Více informací najdete v článku.

Berrettini vyhrál po téměř třech hodinách boje.
Livesport

13:34Naomi Ósakaová se po dlouhých pěti letech představila na travnatých dvorcích a začala hladkým vítězstvím 6:2, 6:4 nad nasazenou čtyřkou Elise Mertensovou v Hertogenboschi. Bývalá světová jednička startující na divokou kartu bude útočit na své teprve druhé kariérní čtvrtfinále na nejrychlejším povrchu proti Bernardě Peraové, nebo domácí Suzan Lamensové. Více informací najdete v článku.

Další zprávy

20:47Jekatěrina Alexandrovová vyhrála poslední dva ročníky travnaté akce WTA 250 v Hertogenboschi a útok na hattrick v tomto dějišti odstartovala výhrou 6:3, 6:4 nad Arinou Rodionovovou. O postup do čtvrtfinále se utká s Eminou Bektasovou (H2H 1:0), kterou na nizozemském pažitu porazila v loňském čtvrtfinále.

19:42Tallon Griekspoor neodstartoval obhajobu triumfu na akci v Hertogenboschi zrovna přesvědčivým výkonem. Nizozemec na domácím pažitu zdolal 6:7, 7:6, 7:6 Miomira Kecmanoviče, navíc v rozhodujícím dějství likvidoval manko 0:3. Jeho dalším protivníkem bude Mackenzie McDonald (H2H 2:0).

19:11Dalibor Svrčina skončil na challengeru ve slovenské Bratislavě hned v prvním kole. Český tenista v něm prohrál jednoznačně 4:6, 0:6 s domácí divokou kartou a bývalým 24. hráčem světa Martinem Kližanem.

17:51 Linda Fruhvirtová bude usilovat o své první letošní čtvrtfinále proti nasazené jedničce Ons Jabeurové (H2H 0:0). Finalistka posledních dvou ročníků Wimbledonu zahájila debut v Nottinghamu a přípravu na nejslavnější turnaj suverénní výhrou 6:2, 6:3 nad Camilou Osoriovou, s níž zvládla i čtvrtý vzájemný souboj.

16:29Emma Raducanuová kvůli dalším zdravotním problémům přišla o antukové French Open, ale začátek travnaté části sezony na domácích dvorcích si ujít nenechala. Bývalá šampionka US Open odstartovala své působení v Nottinghamu vítězstvím 6:1, 6:4 nad kvalifikantkou a vynikající deblistkou Enou Šibaharaovou. Ve druhém kole narazí na Darju Snigurovou (H2H 0:0).

15:12Jordan Thompson neobhájí na trávě v Hertogenboschi loňské finále. Nasazený Australan nestačil v prvním kole 3:6, 4:6 na bývalou světovou trojku a finalistu Wimbledonu 2016 Milose Raonice, který odehrál svůj první soutěžní zápas po více než třech měsících a v posledních letech neustále bojuje se zdravotními problémy.

13:50Marta Kosťuková zakončila svůj první letošní turnaj na trávě hned v prvním kole. Nasazená dvojka a světová sedmnáctka prohrála za 70 minut dvakrát 3:6 s krajankou Darjou Snigurovou v Nottinghamu. Ukrajinka, která vyhrála i třetí souboj s hráčkami TOP 20, si o své druhé čtvrtfinále na akcích WTA zahraje s Emmou Raducanuovou, nebo Enou Šibaharaovou.

12:51Jakub Menšík zakončil svůj první profesionální turnaj na travnatých dvorcích hned po úvodním zápase. Talentovaný český teenager, který letos prorazil na nejvyšší okruh a vrací se po další více než měsíční zdravotní pauze, podlehl v nizozemském Hertogenboschi 1:6, 6:3, 3:6 domácímu kvalifikantovi Gijsovi Brouwerovi. Více informací najdete v článku.

12:47Jiří Veselý prohrál po nečekaném květnovém triumfu na challengeru v Praze i třetí zápas. Bývalý nejlepší Čech v žebříčku ATP nestačil v prvním kole na challengeru ve slovenské Bratislavě 3:6, 7:6, 5:7 na nejvýše nasazeného Pedra Cachína z Argentiny.

12:08Jessica Pegulaová plní na travnaté akci WTA 250 v Hertogenboschi roli nasazené jedničky a také absolvuje svůj první turnaj od úvodní poloviny dubna. Světová pětka během pauzy žádnou ztrátu formy nezaznamenala a v prvním kole přehrála snadno 6:2, 6:2 kvalifikantku Aljaksandru Sasnovičovou. O postup do čtvrtfinále se utká s Aleksandrou Kruničovou, nebo Jessikou Ponchetovou. Více informací najdete v článku.

10:20 – Dvacetinásobný grandslamový vítěz Roger Federer se ocitl jako čestný host na univerzitní půdě a při příležitosti udělení čestného doktorátu Dartmouth College, přednesl projev, který zřejmě vejde do historie jako jeden z nejpůsobivějších.

"Dokonalost je nemožná. Odehrál jsem 1526 zápasech ve dvouhře a z nich jsem přes 80 % vyhrál. Ale kolik procent výměn jsem vyhrál? 54 %! Jinými slovy, i špičkoví tenisté získávají sotva více než polovinu bodů, které hrají," sdělil mimo jiné. 

10:00 – Jannik Sinner dostal úžasný dárek ke korunovaci nového lídra žebříčku ATP. Na videu mu gratulovalo celkem 16 bývalých nejlepších hráčů světa: Agassi, Federer, Murray, Kuerten, McEnroe, Medveděv, Roddick, Borg, Hewitt, Rafter, NastaseCourierWilander, Kafelnikov, Becker a Edberg.