Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Pegulaová se po pauze vrátila hladkou výhrou, v Hertogenboschi si poradila se Sasnovičovou

Jessica Pegulaová zahájila přípravu na Wimbledon suverénně.
Jessica Pegulaová zahájila přípravu na Wimbledon suverénně.AFP
Jessica Pegulaová (30) plní na travnaté akci WTA 250 v Hertogenboschi roli nasazené jedničky a také absolvuje svůj první turnaj od úvodní poloviny dubna. Světová pětka během pauzy žádnou ztrátu formy nezaznamenala a v prvním kole přehrála snadno 6:2, 6:2 kvalifikantku Aljaksandru Sasnovičovou (30). Naomi Ósakaová (26) se po dlouhých pěti letech představila na travnatých dvorcích a začala hladkým vítězstvím 6:2, 6:4 nad nasazenou čtyřkou Elise Mertensovou (28).

Pegulaová – Sasnovičová 6:2, 6:2

Jessica Pegulaová se po koronavirové pauze v roce 2020 postupně vyšplhala do užší špičky a už několik let se v ní drží. Letošní sezonu jí však komplikují zdravotní problémy. Kvůli zranění krku vynechala únorové podniky na Blízkém východě a antukové jaro musela uzavřít už na začátku dubna po vystoupení na domácí zelené drti v Charlestonu.

Poté se ještě představila v kvalifikačním utkání BJK Cupu, nicméně na klasickou oranžovou hlínu vůbec nevstoupila a přišla mimo jiné i o French Open. Už před několika týdny ale avizovala, že na travnatou část sezony bude připravená a svůj slib splnila.

Přípravu na slavný Wimbledon zahajuje v Hertogenboschi. Na nizozemském pažitu odehrála svůj první zápas po dvou měsících a s kvalifikantkou Aljaksandrou Sasnovičovou si poradila bez problémů a za pouhých 59 minut. Přemožitelce Terezy Martincové, která nezískala po prvním ani druhém servisu více než 45% bodů, sebrala pětkrát podání a povolila jen jeden brejkbol.

Statistiky zápasu.
Statistiky zápasu.Livesport

Američanka se i v letošní sezoně pravidelně dostává do závěrečných kol, nicméně na první finálovou účast stále čeká. Čtvrtfinalistka loňského Wimbledonu účinkuje v Hertogenboschi teprve podruhé v kariéře a jedna výhra jí stačila na vylepšení zdejšího maxima. V roce 2015 totiž skončila hned v prvním kole.

O svou celkově čtvrtou čtvrtfinálovou účast na travnatých dvorcích na nejvyšším okruhu se světová pětka popere s bývalou šampionkou Aleksandrou Kruničovou.

Mertensová – Ósakaová 2:6, 4:6

Naomi Ósakaová posbírala všechny čtyři grandslamové tituly na oblíbených betonech. Bývalá světová jednička, která se letos vrací po mateřské pauze, se chce zlepšovat i na ostatních površích a to se jí zatím daří. Na antukovém French Open byla jediný míček od skalpu světové jedničky a pozdější šampionky Igy Šwiatekové a nyní má za sebou úspěšný návrat na travnaté dvorce.

V Hertogenboschi, kde startuje na divokou kartu, odehrála svůj první zápas na nejrychlejším povrchu od roku 2019. Proti nasazené čtyřce Elise Mertensové zlikvidovala jedinou brejkbolovou hrozbu, nastřílela sedm es a získala 28 z 31 bodů po prvním podání. Navíc využila všechny tři brejkbolové šance.

Japonka, která má blízko k návratu do elitní stovky žebříčku a momentálně se nachází na 125. pozici, bude útočit na své druhé letošní čtvrtfinále. Mezi nejlepší osmičku se zatím podívala pouze v půlce února v katarském Dauhá.

V nizozemském městě má na dosah své teprve druhé kariérní čtvrtfinále na travnatých dvorcích. Do cesty se jí postaví domácí naděje Suzan Lamensová.

Výsledky turnaje WTA 250 v Hertogenboschi