Tennis Tracker: První den v Indian Wells uzavřel vzácný déšť, Menšík si na debut musí počkat

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Tennis Tracker: První den v Indian Wells uzavřel vzácný déšť, Menšík si na debut musí počkat
V Kalifornii vše komplikuje déšť.
V Kalifornii vše komplikuje déšť.Profimedia
Tenisová sezona je v plném proudu a tempo s ní můžete držet na Livesport Zprávách. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světových kurtů. Co všechno se děje 7. března?

23:52 – Jelena Rybakinová vykročí za obhajobou titulu na turnaji WTA 1000 v Indian Wells zápasem proti Nadie Podoroské (h2h 1:0). Argentinská náhradnice za zraněnou Paulu Badosaovou na úvod zdolala 3:6, 6:3, 6:3 domácí Ashlyn Kruegerovou a teprve podruhé ze šesti pokusů letos uspěla v utkání prvního kola.

22:35 – Třiatřicetiletá bývalá světová jednička Caroline Wozniacká se po pěti letech a poprvé po mateřské pauze představila na turnaji WTA 1000 v Indian Wells a návrat si osladila vítězstvím. Dánská šampionka z roku 2011 v deštěm do dvou dnů rozděleném duelu porazila 7:6, 6:1 Číňanku Lin Zhu a připsala si teprve druhou letošní výhru. Ve druhém kole vyzve Chorvatku Donnu Vekičovou (h2h 2:0).

22:16 – Pár minut po své přítelkyni Kateřině Siniakové v Kalifornii postupuje i Tomáš Macháč, který znovu po pěti měsících našel recept na bývalou světovou trojku a trojnásobného grandslamového šampiona Stana Wawrinku. Na úvod turnaje Masters 1000 v Indian Wells zdolal osmatřicetiletého švýcarského veterána 7:6, 4.6, 6:2. Ve druhém kole třiadvacetiletý český tenista narazí na Francouze Adriana Mannarina (h2h 0:0).

22:08Kateřina Siniaková na šestém ze sedmi posledních turnajů zvládla své úvodní vystoupení. V Indian Wells odstartovala vítězstvím čtvrtý rok po sobě, když Belgičanku Greet Minnenovou zdolala 7:5, 7:6. O postup do 3. kola a vyrovnání maxima ze sezony 2017 si zahraje s Ukrajinkou Elinou Svitolinovou (h2h 0:3).

21:18Linda Nosková a Markéta Vondroušová se na turnaji WTA 1000 v Indian Wells rozehrály před soutěží singlistek prvním společným zápasem ve čtyřhře, proti favoritkám ale nepřekvapily. České tenistky podlehly nasazeným čtyřkám a čerstvým šampionkám ze San Diega Nicole Melicharové-Martinezové a Ellen Perezové 1:6, 6:4, 5:10.

20:46 – Bývalá světová jednička Simona Halepová jen pár dní po výrazném zkrácení trestu za doping obdržela divokou kartu na prestižřní turnaj WTA 1000 v Miami, který na Floridě startuje za necelé dva týdny. Dvaatřicetiletá Rumunka hrála naposledy 29. září 2022, než dostala čtyřletý distanc, který tento týden Arbitrážní sportovní soud zkrátil na 9 měsíců.

18:26 – Exhibiční turnaj Laver Cup, v němž se po US Open střetávají hvězdné šestičlenné výběry světa a Evropy, se v roce 2025 uskuteční v americkém San Franciscu. Hostit ho bude Chase Center, domovská hala basketbalového týmu NBA Golden State Warriors. Předchozí ročníky hostila Praha (2017), Chicago (2018), Ženeva (2019), Boston (2021), Londýn (2022) a Vancouver (2023). Letos se bude hrát v Berlíně.

13:44Lucie Havlíčková skončila na svém nejoblíbenějším turnaji ve druhém kole. Na halovém podniku ITF W75 v Trnavě, kde si předloni zahrála první finále a loni získala dosud jediný titul, osmnáctiletá Češka neudržela proti Nizozemce Suzan Lamensové vedení 7:6 a 3:0 s dvěma brejky v zádech a prohrála 7:6, 5:7, 2:6.

11:38Tereza Martincová na halovém podniku ITF W75 v Trnavě nastoupila 15 hodin po přežití mečbolů proti Alex Ealaové k zápasu druhého kola, druhé letošní čtvrtfinále ale vybojovat nedokázala. Devětadvacetiletá Češka podlehla 3:6, 3:6 Švýcarce Céline Naefové.

10:15 – Prvního vystoupení Jakuba Menšíka na Masters v Indian Wells jsme se v noci kvůli dešti nedočkali, tak se aspoň podívejme, jak osmnáctiletý rodák z Prostějova sám sebe prezentuje v krátkém představení pro web ATP. Není tajemstvím, že jeho velkým tenisovým idolem a inspirací je Novak Djokovič. A co o něm říkají přátelé? Jaké má ambice, oblíbený úder či oblíbeného zpěváka?

08:22Andy Murray zaznamenal už 175 výher na turnajích ATP Masters 1000 na tvrdém povrchu. Na tuto metu dosáhl jako teprve čtvrtý (od roku 1990) po Rogeru Federerovi, Rafaelu Nadalovi a Novaku Djokovičovi.

06:34 – Osmnáctiletý Jakub Menšík si na svou premiéru na prestižním turnaji Masters 1000 v Indian Wells proti korejskému kvalifikantovi Seong Chan Hongovi musí den počkat. Středeční večerní program prvního hracího dne totiž spláchl pro kalifornskou poušť vzácný déšť. V soutěži žen nestihly dohrát svůj úvodní duel bývalé světové jedničky Caroline Wozniacká a Venus Williamsová.

06:00 – Fanoušci v Indian Wells se Rafaela Nadala nedočkají, španělský tenista se nestihl připravit po lednovém svalovém zranění a z prvního turnaje Masters 1000 v sezoně se odhlásil. "S velkým smutkem oznamuju, že se musím odhlásit z úžasného turnaje v Indian Wells. Každý ví, jak moc tohle místo miluju a jak rád tady hraju. To byl také jeden z důvodů, proč jsem sem dorazil, abych trénoval a pokusil se připravit," napsal trojnásobný šampion (2007, 2009, 2013) na sociální sítě. Španělského tenistu v pavouku nahradil indický lucky loser Sumit Nagal, jenž v prvním kole vyzve Kanaďana Milose Raonice.

05:30 – Program hned úvodního hracího dne v Indian Wells zkomplikoval pro tuto oblast vzácný déšť, kvůli kterému se v Kalifornii i přes občasné snahy obnovit zápasy nehraje už tři hodiny. Na svůj úvodní duel zatím marně čeká i osmnáctiletý český talent Jakub Menšík, který má odstartovat soubojem s korejským kvalifikantem Seong Chan Hongem.

05:15 – Brit Andy Murray v Indian Wells porazil hladce 6:3, 6:2 Belgičana Davida Goffina, vyhrál i osmý vzájemný duel a znovu přitom neztratil ani set. O první letošní minisérii dvou výher po sobě se finalista z roku 2019 utká s Andrejem Rubljovem (h2h 1:1).

Statistiky utkání.
Statistiky utkání.Livesport

05:00Markéta Vondroušová vykročí za obhajobou osmifinále na podniku WTA 1000 v Indian Wells zápasem proti rozehrané domácí kvalifikantce Bernardě Peraové (h2h 0:1), s níž jediný vzájemný duel před šesti lety v Dubaji prohrála 1:2 na sety. Devětadvacetiletá Američanka v prvním kole až po více než tříhodinové bitvě udolala 7:5, 4:6, 7:6 Australanku Darju Savilleovou a navázala na dvě třísetové výhry z kvalifikace.

00:30Jiří Lehečka vstoupí do turnaje Masters 1000 v Indian Wells soubojem s domácím Brandonem Nakashimou (h2h 1:0), s nímž předloni dvakrát prohrál na Next Gen ATP Finals, ale loni v Torontu ho v prvním souboji na hlavním okruhu udolal v tie-breaku třetího setu. Americký tenista v prvním kole porazil 6:3, 7:6 krajana Christophera Eubankse.