Tennis Tracker: Více než tři hodiny nočního boje. Davidovich zvládl bitvu s Runem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Tennis Tracker: Více než tři hodiny nočního boje. Davidovich zvládl bitvu s Runem

Alejandro Davidovich zvládl noční bitvu.
Alejandro Davidovich zvládl noční bitvu.@MutuaMadridOpen
Tenisová sezona už je v plném proudu a na Livesport Zprávách se raketa do kouta za žádné situace neodkládá. Výsledky, videa, informace ze sociálních sítí – prostřednictvím tohoto online přenosu stále sledujte to nejaktuálnější a nejzajímavější ze světa tenisu. Co všechno se dělo a děje 1. května?
Moment dne WTA ze zápasu Kuděrmetovová –⁠ Kasatkinová
Livesport CZ
Moment dne ATP z utkání Ševčenka s Medveděvem
Livesport CZ

23:04 – Světová trojka Jessica Pegulaová na podniku WTA 1000 v Madridu zdolala 6.3, 2:6, 6:3 italskou antukářku Martinu Trevisanovou a dál pokračuje za obhajobou svého dosud jediného antukového finále. Ve čtvrtfinále se Američanka střetne se 13. hráčkou světa Kuděrmetovovou.

Sestřih zápasu Pegulaová –⁠ Trevisanová
Livesport CZ

22:31 –⁠ Stefanos Tsitsipas se v Madridu nadřel na postup přes argentinského antukáře Sebastiána Báeze. Řecký favorit navzdory více než dvojnásobnému počtu nevynucených chyb (45:22) zvítězil 7:5, 3:6, 6:3 a po druhé třísetové výhře postoupil do osmifinále. V něm bude finalista z roku 2019 čelit domácímu Zapatovi.

Sestřih zápasu Báez –⁠ Tsitsipas
Livesport CZ

21:58 – Veronika Kuděrmetovová si v Madridu po bezmála tříhodinovém boji poradila s krajankou Darjou Kasatkinovou 7:5, 1:6, 7:6.

Sestřih zápasu Kuděrmetovová –⁠ Kasatkinová
Livesport CZ

21:02 – Barbora Krejčíková letos poprvé nestačila na hráčku mimo TOP 20. V osmifinále antukového turnaje WTA 1000 v Madridu prohrála s 33. ženou žebříčku Petrou Martičovou z Chorvatska 3:6, 6:7.

Sestřih zápasu Krejčíková – Martičová
Livesport CZ

20:21 – Světová desítka Taylor Fritz na Masters v Madridu porazil 6:1, 7:6 Chilana Cristiana Garína, kterého na vítězné údery přestřílel 26:11 a zároveň udělal výrazně méně nevynucených chyb (10:33), a postoupil do osmifinále.

Sestřih zápasu Fritz –⁠ Garín
Livesport CZ

18:07 – "Jsem velmi spokojená s tím, jak jsem se soustředila. Zachovala jsem klid, ignorovala jsem ruchy zvenčí. A chci jen všem připomenout, že jsem ve Španělsku téměř čtyři roky žila. A byla to velmi důležitá část mé kariéry," usmívala se po výhře Sakkariová.

Pozápasový ohlas Sakkariové
Livesport CZ

18:01 – Maria Sakkariová si v osmifinále v Madridu poradila s domácí Paulou Badosaovou dvakrát 6:4 a poprvé ve španělské metropoli postoupila do čtvrtfinále, v němž změří síly s Irinou Beguovou.

Sestřih zápasu Badosaová –⁠ Sakakriová
Livesport CZ

16:08 – Andrew Paulson začal na challengeru v Praze svým nejcennějším skalpem. Jednadvacetiletý Čech porazil 2:6, 7:5, 6:1 aktuálně 163. hráče světa Ryana Penistona, ačkoli prohrával o set a brejk. O první čtvrtfinále na této úrovni se utká s krajanem Daliborem Svrčinou, nebo nasazenou trojkou Juanem Manuelem Cerúndolem.

15:57 – Frances Tiafoe vstoupil do antukového jara tím nejlepším možný způsobem, když na domácí půdě v Houstonu neztratil jediný set a slavil svůj druhý triumf na okruhu ATP (Delray Beach 2018). Po nezdaru v úvodním zápase v Barceloně se však Američan loučil brzy i na probíhajícím Masters v Madridu, ve třetím kole nestačil 1:6, 6:7(2) na Pedra Cachína. Argentinský antukový specialista ve svém prvním osmifinále na Masters vyzve lucky losera Jana-Lennarda Struffa.

15:50 – Aryna Sabalenková po setech 6:3, 6:1 ukončila letošní neporazitelnost čerstvě 16leté Mirry Andrejevové na profesionální tour (16 zápasů) a také její senzační jízdu na podniku WTA 1000 v Madridu. Předloňská šampionka tak prošla i na svém sedmém letošním turnaji do čtvrtfinále a střetne se v něm s Mayar Sherif.

15:45 – Jan-Lennard Struff pokračuje ve skvělé letošní formě. Německý lucky loser zdolal 6:7(2), 6:3, 6:3 Dušana Lajoviče, který se vezl na vlně sedmi výher a po cestě za triumfem v Banja Luce porazil Novaka Djokoviče a Andreje Rubljova. Na Srba našel recept i ve čtvrtém vzájemném souboji. O druhé letošní a celkově třetí čtvrtfinále na turnajích Masters zabojuje proti Pedrovi Cachínovi. Argentinec si vyšlápl na Francese Tiafoea a zahraje si své první osmifinále na největších akcích ATP.

14:53 – "Hraje dobře, je mladý a jsem si jistý, že půjde v žebříčku nahoru. Obzvlášť pokud bude hrát jako na tomto turnaji. Podle toho, jak dnes hrál, a já s ním navíc trénoval, vím, že může hrát velmi dobře," prohlásil na adresu Ševčenka Medveděv.

Pozápasový ohlas Medveděva
Livesport CZ

14:41 – Barbora Strýcová a Su-Wei Hsieh, které se obě vracejí po dlouhé pauze, pokračují v neporazitelnosti na WTA 1000 v Madridu. Šampionky z roku 2019 si poradily 6:3, 6:3 s Miju Katóovou a Aldilu Sutjiadiovou a vyhrály v tomto dějišti i sedmý zápas. Ve čtvrtfinále je čeká souboj s Leylah Fernandezovou a Taylor Townsendovou.

14:12 – Majar Šarífová to dotáhla při svém debutu v hlavní soutěži na "tisícovce" v Madridu do svého čtvrtého čtvrtfinále na nejvyšším okruhu a prvního na akcích větších než WTA 250. Šestadvacetiletá Egypťanka porazila 6:4, 0:6, 6:4 Elise Mertensovou a navázala na senzační skalp světové pětky Caroline Garciaové.

14:06 – Daniil Medveděv měl ve třetím kole madridského Masters namále, přesto své maximum na turnaji vyrovnal. Bývalý lídr žebříčku prohrával s rozjetým kvalifikantem Alexanderem Ševčenkem o set a v tom rozhodujícím ztrácel 0:2 a 2:4. Krajana nakonec přetlačil 4:6, 6:1, 7:5 a na sedmém turnaji v řadě postoupil do osmifinále.

Sestřih zápasu Ševčenko –⁠ Medveděv
Livesport CZ

13:11 – Irina Beguová přehrála v Madridu 6:4, 6:4 světovou osmnáctku Ljudmilu Samsonovovou a potřetí v tomto dějišti postoupila do čtvrtfinále.

8:44 – Na pikantní souboj dvou veteránů a bývalých členů Top 10 dojde tento týden v prvním kole antukového challengeru ve francouzském Aix en Provence. Po dlouhých devíti letech na sebe narazí domácí Gaël Monfils s Britem Andym Murraym, kteří na Jihu Francie hledají zápasový rytmus před blížícím se Roland Garros.

6:58 – Alejandro Davidovich na domácím antukovém Masters 1000 v Madridu udolal hodinu po půlnoci až po více než třech hodinách boje 7:6, 5:7, 7:6 světovou devítku Dána Holgera Runeho a připsal si teprve čtvrtý skalp hráče TOP 10. V osmifinále se 23letý Španěl utká s Chorvatem Čoričem.

6:20 – Tři domácí hráči už mají jistou účast v osmifinále madridského Masters. Mezi elitní 16 však může proniknout ještě jeden, čtvrtý Španěl. Emotivní Bernabé Zapata Miralles bude muset navázat na své výkony na madridské antuce a zdolat Romana Safiullina, jenž může naopak rozšířit početnou skupinku Rusů.