Třetí etapový vavřín pro zeleného Pedersena, Vueltě nadále kraluje Evenepoel

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Třetí etapový vavřín pro zeleného Pedersena, Vueltě nadále kraluje Evenepoel

Třetí etapový vavřín pro zeleného Pedersena, Vueltě nadále kraluje Evenepoel
Třetí etapový vavřín pro zeleného Pedersena, Vueltě nadále kraluje EvenepoelProfimedia
Dánský cyklista Mads Pedersen (26) vyhrál ve finiši 19. etapu Vuelty. Jezdec stáje Trek-Segafredo si připsal třetí triumf v tomto ročníku a upevnil si první místo v bodovací soutěži. Celkově dál vede Belgičan Remco Evenepoel (22).

Pedersen ovládl závěrečný spurt před Britem Fredem Wrightem, druhým mužem bodovací soutěže, a Giannim Vermeerschem z Belgie. "Dneska bylo hodně těžké peloton kontrolovat, ale tým to zvládl skvěle," pochválil Pedersen, jak tým zlikvidoval pokusy o únik a připravil mu pozici pro spurt. "Tři vítězství je víc, než pro co jsme si sem přijeli, takže super. Zítřek (sobotu) musíme prostě dojet a pak v Madridu uvidíme, jak to bude," dodal.

Pořadí Vuelta e España

Evenepoel dojel v pátek ve stejném čase jako jeho největší rivalové. Před víkendovými závěrečnými etapami vede před Španělem Enricem Masem o 2:07 minuty a má na dosah premiérové vítězství na Vueltě.

V sobotu čeká peloton předposlední 181 km dlouhá etapa s pěti vrchařskými prémiemi, v níž bude mít Mas poslední šanci zaútočit na červený dres. Ten drží Evenepoel už od šesté etapy. V neděli závod vyvrcholí dojezdem do Madridu, v němž se už tradičně neútočí.

S předčasným koncem na Vueltě se těžko smiřuje vítěz předchozích tří ročníků Primož Roglič. Slovinec, který odstoupil ze závodu ve středu kvůli zraněním z úterního pádu, z něj viní Wrighta, s nímž se srazil v závěru 16. etapy.

"Okolnosti toho pádu jsou nepřijatelné. Nezpůsobil ho špatný stav silnice nebo zanedbaná bezpečnost, ale chování jezdce. Nemám oči vzadu, jinak bych jel jinudy. Wright přijel zezadu a vyrazil mi řídítka z rukou. Neměl jsem šanci nějak reagovat," uvedl Roglič na webu svého týmu Jumbo-Visma.

Slovinský cyklista sice neutrpěl po karambolu v cílové rovince žádnou zlomeninu, ale byl hodně odřený. Před odstoupením figuroval na druhém místě celkového pořadí se ztrátou půldruhé minuty na Evenepoela.