Trpišovský kvituje méně cestování a klidnější režim: Budeme méně rotovat, těší ho

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Trpišovský kvituje méně cestování a klidnější režim: Budeme méně rotovat, těší ho

Jindřich Trpišovský si pochvaluje před začátkem ligy vydařenou přípravu i konkurenci.
Jindřich Trpišovský si pochvaluje před začátkem ligy vydařenou přípravu i konkurenci.Profimedia
Slávistický trenér Jindřich Trpišovský (46) je se zimní přípravou i posílením kádru spokojen. Pochvaluje si rovněž zdravotní stav týmu i velkou konkurenci, která ještě vzrostla příchodem posil. Prohlásil to na páteční tiskové konferenci před začátkem jarní části FORTUNA:LIGY.

"Tentokrát byla příprava atypická. Byla tam velká pauza mezi koncem podzimní části a začátkem zimní přípravy, což nám umožnilo doléčit spoustu hráčů. Do začátku přípravy tak mohli jít všichni na stejné startovní čáře. Tým musím za pracovitost pochválit, projevuje se konkurence. Máme i skvělé kondiční výsledky, takže jsme spokojení," pochvaloval si Trpišovský.

Kouč Pražanů pochválil i všechny zimní posily – záložníky Petra Hronka s Davidem Pechem nebo nigerijského stopera Igoha Ogbua. Těší ho také zdravotní stav kádru, který nebyl zejména ke konci podzimu ideální. "Kromě nových posil jsou pro mě posilami i hráči, kteří se vrací po delším zranění," podotkl Trpišovský, jenž by mohl už v průběhu února nasadit reprezentačního záložníka Tomáše Holeše, který nehraje od začátku září. Očekává se i návrat kapitána Jana Bořila, jenž je mimo hru rok a čtvrt.

Pořadí na čele FORTUNA:LIGY
Pořadí na čele FORTUNA:LIGYLivesport

Trpišovský pro jarní část počítá i s nizozemským ofenzivním univerzálem Mickem van Burenem, který nasázel na podzim během hostování v Liberci devět branek. "Prospělo mu, že nastupoval v útoku, kde je zvyklý hrát celou kariéru. I ve Slavii prožil nejlepší zápasy na pozici útočníka, proto s ním na tenhle post počítáme i pro jaro. Na hrot máme ještě Václava Jurečku a Stanislava Tecla. Jeví se dobře, kvalitativně by mohl nastoupit v základní sestavě kterýkoliv z nich," uvedl kouč.

"Sešívaní" budou spoléhat i na dlouhodobé ofenzivní opory Ondřeje Lingra a Petera Olayinku. Lingr měl podle slov předsedy představenstva Jaroslava Tvrdíka nabídky od renomovaných klubů z prestižních soutěží, Slavia se ale rozhodla pětinásobného reprezentanta v zimě neuvolnit. Nigerijec Olayinka podepsal smlouvu s Crvenou zvezdou Bělehrad s platností od léta, podle Trpišovského ale dostane na jaře šanci.

Slavii se nepodařilo na podzim postoupit v Evropské konferenční lize ze skupiny a podruhé za posledních pět sezon neprošla do jarní fáze evropských pohárů. "Program budeme mít úplně jiný než v minulých letech. Odpadne cestování i režim zápasů čtvrtek, neděle. Předpokládám, že ubyde i zranění, tím pádem budeme i mnohem méně rotovat sestavou," věří trenér Pražanů.

"Hodně jsme řešili, proč nám loni hodně hráčů skončilo na marodce. Vyšlo nám, že vysoká atletičnost a fyzická příprava našich hráčů v kombinaci s extrémním zatížením ve třech soutěžích a reprezentaci po určité době působí našim hráčům problémy. Proto jsme změnili systém naší zdravotně-rehabilitační péče. Zavedli jsme moderní techniky, které představíme veřejnosti v následujících týdnech," uvedl Tvrdík.

Pomoct by měl i nový trávník, který nebyl během podzimu v Edenu v ideálním stavu. První zkouškou projde už v neděli, kdy Slavia zahájí ligové jaro duelem s Jabloncem. "Příprava se povedla, ale všechno ukáže až první zápas. Před rokem jsme tu také spokojeně seděli a pak jsme hned prohráli s Karvinou. Pravda leží na hřišti," podotkl Trpišovský.