Turínská prokuratura navrhuje obvinit funkcionáře Juventusu včetně Nedvěda

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Turínská prokuratura navrhuje obvinit funkcionáře Juventusu včetně Nedvěda
Turínská prokuratura navrhuje obvinit funkcionáře Juventusu včetně Nedvěda
Turínská prokuratura navrhuje obvinit funkcionáře Juventusu včetně NedvědaProfimedia
Turínské státní zastupitelství podalo návrh na obvinění bývalého předsedy Juventusu Andrey Agnelliho (46) a 10 dalších členů představenstva včetně místopředsedy Pavla Nedvěda (50) kvůli falšování účetnictví klubu. Datum předběžného slyšení, na němž se rozhodne o případném vznesení obžaloby a zahájení procesu, by mělo být podle agentury AP oznámeno příští týden.

Vedle Agnelliho a bývalého českého reprezentanta Nedvěda čelí hrozbě obvinění mimo jiné i výkonný ředitel Juventusu Maurizio Arrivabene, jenž v pondělí spolu s ostatními členy správní rady rezignoval, či bývalý sportovní ředitel klubu Faio Paratici, jenž v současnosti působí v Tottenhamu. Případem se začala také zabývat UEFA, která zahájila vyšetřování kvůli možnému porušení licenčních podmínek a pravidel finanční fair play. Za to by Juvenus mohl být potrestán i vyloučením z evropských pohárů.

Italské úřady obvinily vedení Juventusu z falšování účetnictví už loni, letos v dubnu ale byli všichni činovníci zproštěni viny. Od října ale Nedvěd a dalších 14 funkcionářů opět čelili vyšetřování. Dlouholetý český záložník Juventusu a další představitelé turínského celku jsou podezřelí, že v letech 2018 až 2020 si z přestupů fotbalistů brali protiprávní provize a investorům vykazovali falešné zisky.

Juventus ale jakékoliv nelegální chování popírá. "Účetní postupy v napadených účetních výkazech jsou v souladu s platnými účetními zásadami," uvedli zástupci klubu v prohlášení. "Juventus je i nadále přesvědčen, že vždy jednal správně a hodlá hájit své firemní, ekonomické a sportovní zájmy," dodali.