Události Serie A: Odpověď na mistrovskou otázku i zneuctěný kouč zachránce

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Události Serie A: Odpověď na mistrovskou otázku i zneuctěný kouč zachránce

Události Serie A: Odpověď na mistrovskou otázku i zneuctěný kouč zachránce
Události Serie A: Odpověď na mistrovskou otázku i zneuctěný kouč zachránceProfimedia
V pořadí 18. kolo italské Serie A začalo v pátek tím, co zajímalo fanoušky nejvíc. Neapol v bitvě prvního s druhým rozdrtila Juventus 5:1 a zvýšila před ním náskok na 10 bodů. A protože ztratil i druhý pronásledovatel lídra – remíza AC Milán v Lecce byla mimochodem jedinou v tomto ligovém dějství – hovory o titulu pod Vesuvem nabírají na obrátkách.

Zvláštní uznání patří také Atalantě. Ta doma rozstřílela Salernitanu 8:2 a stala se prvním týmem v historii Serie A, v jehož dresu skórovalo v jednom zápase sedm různých hráčů. Debakl ihned odskákal kouč poražených Davide Nicola a už nikoho po ostudné porážce nezajímalo, jak klub loni zachránil od pádu z nejvyšší soutěže a že v podobné jistotě jej držel i nyní.

Za Bergamem se v závěsu drží AS Řím, které sice uzavírá elitní sedmičku, ale na druhé místo ztrácí pouhé čtyři body. Sílu obou zmíněných klubů v minulých kolech poznala Boloňa, která však pod Thiagem Mottou jinak válí, naposledy otočila duel v Udine a připsala si páté vítězství z posledních osmi vystoupení.

Hráč kola

Nigerijský kanonýr Victor Osimhen z Neapole si dvěma trefami do sítě Juventusu upevnil vedení v tabulce střelců (12 branek). A byl to především on, kdo po osmi zápasech s nulou odčaroval obranu turínského velkoklubu. Stačilo mu na to pouhých 14 minut…

Gól kola

Amir Rrahmani vstřelil možná nejdůležitější ze všech pěti tref Neapole. Juventus se na konci první půle dotáhl na rozdíl jedné branky, kosovský zadák ovšem soupeře krátce po změně stran ujistil, že na body může zapomenout. Po rohu zůstal v šestnáctce sám a napálil míč k tyči.

Tabulka Serie A po 18. kole.
Tabulka Serie A po 18. kole.Livesport