Union Berlín – Bayern v číslech. Kdo vítězí i bez balonu a kde se daří Manému?

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Union Berlín – Bayern v číslech. Kdo vítězí i bez balonu a kde se daří Manému?

Union Berlín – Bayern v číslech. Kdo vítězí i bez balonu a kde se daří Manému?
Union Berlín – Bayern v číslech. Kdo vítězí i bez balonu a kde se daří Manému?Profimedia
Statistiky favorizují ve šlágru o vedení v Bundeslize na stadionu Unionu Berlín fotbalisty Bayernu. Nejenže jsou na hřištích soupeřů v této sezoně bezkonkurenční (celkem čtyři zápasy ve všech soutěžích, čtyři výhry a skóre 23:4), v jejich prospěch hovoří i velice kladná vzájemná bilance. Své si k tomu ovšem bude chtít říct domácí Sheraldo Becker (27), jenž má životní formu a v pouhých čtyřech duelech vyrovnal své dosavadní sezonní střelecké maximum v Německu.

Vzájemná bilance v lize

Union Berlín – Bayern (0-2-4, skóre 5:15)

Kvůli teprve nedávnému postupu Unionu mezi elitu a především vinou dlouhého rozdělení Německa toho spolu oba kluby příliš neodehrály. Union ještě nikdy 31násobného mistra země neporazil, nicméně v předminulé sezoně s ním oba zápasy remizoval. Bayern je aktuálně posledním týmem, jenž svého nejbližšího soupeře v lize přemohl.

Dlouhodobá forma

Union

Táhne šňůru 11 zápasů bez porážky, která začala v polovině března. Delší v Bundeslize nikdo nemá. Navíc v devíti utkáních z toho zvítězil.

Bayern

Totálně dominuje. V lize posbíral už 10 titulů v řadě a za dalším si jde i tentokrát. Závěr minulého ročníku už jako jasný mistr vypustil, v tom novém je zvlášť venku impozantní.

Útok

Union

Po Bayernu má druhý nejlepší v lize. Celkové číslo vstřelených gólů (11) však hodně přikrášlil v minulém kole šestibrankovým uragánem do sítě Schalke.

Bayern

Průměr čtyři trefy na zápas je úchvatný. Jeho hodnotu vylepšuje zvlášť na hřištích soupeřů: ve dvou venkovních vystoupeních nasázel 13 gólů!

Obrana

Union

Nejlépe vystihuje tým mírně šokující fakt: při každé z jeho posledních devíti výher držel míč (útočil) častěji soupeř. Když tomu v nedávné době bylo dvakrát jinak, Union remizoval…

Bayern

Znovu superlativ: má nejpevnější defenzivu z celé ligy. Pouhé dva inkasované góly ve čtyřech duelech, to je v průměru půl gólu na utkání.

Disciplína

Union

Většinu času se sice brání, nicméně ne záludně. Se čtyřmi žlutými kartami je nejslušnějším týmem soutěže.

Bayern

S průměrem 9,3 způsobených faulů na zápas je bavorský velkoklub v tomto ohledu nejmírnější ze všech.

Preview zápasu Union Berlín - Mnichov

Tři hráči ve formě – Union

Sheraldo Becker

Se čtyřmi trefami (tolik jich dal za celou minulou sezonu) a dvěma asistencemi je surinamský rodák nejproduktivnějším hráčem ligy. Té vévodí i v poměru střel na a mimo branku.

Jordan Siebatcheu

Bez devíti centimetrů dvoumetrový americký forvard je pro tým důležitý nejen jako střelec (2+2), ale také ve vzduchu. V počtu vyhraných soubojů je druhý v lize. 

Sven Michel

Žolík, jenž v posledním utkání na hřišti Schalke ukázal, co dovede. Za 19 minut stihl dva góly a řekl si tak u trenéra o větší vytížení.

Tři hráči ve formě – Bayern

Jamal Musiala

V sezoně se ještě nestalo, aby brankou či asistencí nepřispěl k výhře. Vzhledem k odehraným minutám je v průměru branek na zápas číslo jedna v soutěži.

Thomas Müller

Na své oblíbené pozici pod útočníky je znovu k neudržení. Nikdo v novém ročníku Bundesligy nepřipravil pro spoluhráče víc velkých šancí než on.

Sadio Mané

V Bayernu se rychle adaptoval, se třemi trefami se dělí o pozici nejlepšího střelce týmu. Zajímavé je, že všechny góly dal na hřištích soupeřů.

Z databanky Livesportu

Thomas Müller se proti Unionu stane rekordmanem Bayernu v počtu odehraných zápasů za klub. Dosud se o primát dělil s gólmanem Oliverem Kahnem, oba jsou na 632 startech.

Kouč Berlíňanů Urs Fischer nerad něco mění v sestavě či rozestavení svého týmu a stejný byl i jako hráč. Ve Švýcarsku strávil svou dlouhou kariéru (s 545 zápasy je rekordmanem tamní ligy) pouze ve dvou klubech: FC Curych a St. Gallen.

Gólman úřadujícího mistra Manuel Neuer má na Union příjemné vzpomínky. V posledním vzájemném duelu (4:0) se dočkal 311. výhry v lize a vystřídal svého předchůdce Olivera Kahna ve vedení v historických tabulkách.

Více o zápasu Union Berlín – Bayern.

Tabulka Bundesligy