Už jsme přešli přes spoustu těžkých soupeřů, zdůrazňuje slávista Holeš

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Už jsme přešli přes spoustu těžkých soupeřů, zdůrazňuje slávista Holeš

Už jsme přešli přes spoustu těžkých soupeřů, zdůrazňuje slávista Holeš
Už jsme přešli přes spoustu těžkých soupeřů, zdůrazňuje slávista HolešProfimedia
O Panathinaikosu Atény, soupeři ve 3. předkole Evropské konferenční ligy, mluví kapitán fotbalistů pražské Slavie Tomáš Holeš s velkým uznáním. A to přesto, že řecký pojem v pohárech dlouhých pět let chyběl. Český vicemistr během nich naopak byl hodně vidět. A z výborných výkonů chce nyní těžit.

Holeš upozornil na to, že Slavia svou sílu už prokázala hodněkrát. "Šance na postup jsou 50 na 50. My jsme taky dobré mužstvo. Máme hodně zkušeností na evropské scéně. Minulou sezonu jsme došli až do čtvrtfinále Evropské konferenční ligy, přešli jsme přes spoustu těžkých soupeřů. Musíme zúročit zkušenosti z těch zápasů," řekl na tiskové konferenci.

Zatímco Slavia o kolo dřív rozstřílela gibraltarského outsidera St Joseph's, Panathinaikos coby vítěz domácího poháru vstoupí do kvalifikace až v zítřejším úvodním utkání proti Pražanům v Edenu.

Přečtěte si preview utkání 3. předkola EKL mezi Slavií a Panathinaikos

"Včera jsme se na zaměřili na videu. Je vidět, že proti nám stojí hodně kvalitní soupeř, který nedostává moc gólů a má dobrou defenzivu. Dopředu je také silný, nepříjemný, útočí v hodně lidech. Jak to tak bývá u zahraničních soupeřů, má výborné individuality, nahoře vysoký útočník. Čeká nás asi nejhorší možný soupeř, kterého jsme mohli dostat," uvedl Holeš.

Slova chvály měl především pro španělského středního záložníka Rubéna Péreze. "Je silný na balonu, výborně to rozdává, má skvělé míče za obranu, kříže. Takový jejich tvůrce hry," doplnil slávistický defenzivní univerzál.

Panathinaikos se do pohárů na rozdíl od Slavie vrací po pěti letech, Holeš to ale za výhodu pro Pražany nepovažuje. "Myslím, že to naopak může být hodně motivační pro celý ten klub, pro fanoušky. Evropské zápasy jsou skvělé. Může to být ještě větší motivace dát do toho vše, aby se dostali do skupiny," prohlásil.