Už žádné zaváhání. Sparta si došla pro první vítězství sezony, Budějovice porazila 2:0

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Už žádné zaváhání. Sparta si došla pro první vítězství sezony, Budějovice porazila 2:0

Tomáš Čvančara byl druhým střelcem Sparty v utkání.
Tomáš Čvančara byl druhým střelcem Sparty v utkání.Profimedia
Ve druhém utkání nového ročníku FORTUNA:LIGY napravila Sparta zaváhání z úvodního kola a na hřišti Českých Budějovic si došla pro pohodlnou výhru 2:0. První gól zaznamenal dánský obránce Casper Höjer (27) už ve 2. minutě utkání.

Už ve 2. minutě šli hosté na Střeleckém ostrově do vedení. Centrovaný míč Höjera se otřel o záda jednoho z bránících hráčů a zapadl přesně k pravé tyči, kam už se Dávid Šípoš přemístit nestihl.

Vyrovnáno mohlo být ve 12. minutě, když si za obranu Sparty naběhl Lukáš Čmelík, proti kterému vyběhl Dominik Holec. Slovenský záložník jej sice dokázal obstřelit, míč ale skončil pouze na tyči.

Na rozdíl dvou branek se hostům podařilo zvýšit ve 27. minutě. Skvělou práci Kryštofa Daňka zužitkoval Tomáš Čvančara, jenž z bezprostřední blízkosti nezaváhal a nedal gólmanovi šanci.

Statistiky utkání Budějovice - Sparta

Na začátku druhé půle se oba celky trochu hledaly a s míčem se hrálo převážně kolem středu hřiště. Až po hodině hry se o vzrušení na stadionu postaral Jan Mejdr.

Jeho pohotový pokus z hranice šestnáctky však prolétl jen kolem levého horního rohu brankové konstrukce. Dynamo si za celé utkání nedokázalo vytvořit pořádný tlak a ve druhém poločase vyslalo jedinou střelu mezi tři tyče.

Na čtvrtý pokus si tak Sparta konečně připsala první soutěžní výhru v nové sezoně.

Livesport hráč utkání: Kryštof Daněk (Sparta Praha)

Další utkání 2. kola i s audiokomentářem