V portugalské nominaci na Ligu národů nechybí Ronaldo, Eden hlásí vyprodáno

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

V portugalské nominaci na Ligu národů nechybí Ronaldo, Eden hlásí vyprodáno

V červnu v Lisabonu se Ronaldo proti Česku neprosadil, Portugalsko i tak vyhrálo 2:0.
V červnu v Lisabonu se Ronaldo proti Česku neprosadil, Portugalsko i tak vyhrálo 2:0.Profimedia
Cristiano Ronaldo (37) vévodí šestadvacetičlenné nominaci portugalských fotbalistů na závěrečné zápasy Ligy národů s Českem a Španělskem. Nechybí ani další opory – brankář Rui Patrício (34) z AS Řím, obránce Pepe (39) z FC Porto, záložníci Bernardo Silva (28) z Manchesteru City s Brunem Fernandesem (28) z Manchesteru United či útočník Diogo Jota (25) z FC Liverpool.

Ronaldo se v této sezoně dostal jen dvakrát do základní sestavy Manchesteru United a o jeho budoucnosti v klubu se stále spekuluje. V reprezentaci má však neotřesitelnou pozici, se 117 brankami je světovým a se 189 zápasy evropským rekordmanem.

Na rozdíl od čtyř spoluhráčů z Wolverhamptonu se do nominace, kterou ve čtvrtek oznámil trenér Fernando Santos, tentokrát nedostal zkušený záložník Joao Moutinho. Na premiérový start za národní tým čekají brankář José Sá a obránce Tiago Djaló. Plných 11 hráčů z nominace působí v Premier League.

Portugalci jsou v tabulce elitní skupiny A2 druzí o bod za Španělskem. Češi po čtyřech kolech figurují na třetím místě s jednobodovým náskokem před posledním Švýcarskem. Nejlepší celek skupiny postoupí do Final Four, nejhorší sestoupí. V úvodním vzájemném duelu s Portugalskem prohráli svěřenci trenéra Jaroslava Šilhavého v červnu v Lisabonu 0:2.

Nadcházející odveta je více než týden před výkopem už vyprodaná, posledních několik set vstupenek vykoupili fanoušci během středečního odpoledne. Kapacita stadionu v Edenu pro fotbalové zápasy je 19 370 míst, volná zbývají už jen v sektoru pro hostující příznivce. Zápas se odehraje 24. září.

"Čeká nás velmi těžký, ale také atraktivní zápas. O tom vypovídá i fakt, že je utkání takto dlouho dopředu vyprodané. Fanouškům za zájem moc děkujeme a už teď se všichni na zápas těšíme. Udržet se mezi nejlepšími v Lize národů by pro nás byl velký úspěch, pro který ze sebe každý člen týmu vydá maximum," uvedl Šilhavý.

FAČR v první vlně prodávala balíčky na všechna tři domácí utkání Ligy národů. V červnu svěřenci Češi v Edenu přivítali Švýcarsko a poté Španělsko. Zatímco na druhý duel dorazilo přes 18 tisíc diváků a bylo téměř plno, utkání se Švýcary sledovalo přes 12 tisíc lidí.

Tabulky elitní skupiny A Ligy národů

Program zbývajících utkání