Vaclík mění adresu, řecký Olympiakos střídá za druholigový anglický Huddersfield

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vaclík mění adresu, řecký Olympiakos střídá za druholigový anglický Huddersfield
Tomáš Vaclík opouští Řecko.
Tomáš Vaclík opouští Řecko.Profimedia
Brankář fotbalové reprezentace Tomáš Vaclík (33) přestoupil z Olympiakosu Pireus do anglického druholigového klubu Huddersfield. Smlouvu podepsal do konce sezony. Huddersfield o tom informoval na klubovém webu.

Vaclík posílil Olympiakos v srpnu 2021 po vypršení kontraktu v Seville. Stal se jedničkou a pomohl k řeckému titulu, za tým z Pirea celkem odchytal 57 soutěžních zápasů. V zářijovém utkání Ligy národů ve Švýcarsku si ale poranil rameno a od chirurgického zákroku ještě nenastoupil. Olympiakos jako náhradu získal Alexandrose Paschalakise.

Huddersfield počítá s českým gólmanem na pozici jedničky místo zraněného Leeho Nichollse, jenž až do 26. kola odchytal všechny zápasy. "Tomáš hrál na nejvyšší úrovni v klubovém i mezinárodním fotbale. Jsem si jistý, že nám ve zbytku sezony pomůže a přinese do týmu zkušenosti," uvedl kouč Mark Fotheringham.

Vaclíka čeká s týmem boj o záchranu. Huddersfield je v tabulce druhé ligy až na 22. místě, které znamená sestup. Mužstvo s přezdívkou "Teriéři" si elitní Premier League zahrálo naposledy v sezoně 2018/2019.

Huddersfield bude pro Vaclíka čtvrtým zahraničním angažmá. V letech 2014 až 2018 třiapadesátinásobný reprezentant nastupoval za Basilej a získal s ní tři tituly. Se Sevillou, kde strávil tři roky, jako náhradník vyhrál Evropskou ligu. V Česku chytal nejvyšší soutěže za Spartu a Žižkov.