Vaclík po vysoké porážce: Máme na víc. Ujistil jsem se, že je Ronaldo v pořádku

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vaclík po vysoké porážce: Máme na víc. Ujistil jsem se, že je Ronaldo v pořádku
Český brankář Tomáš Vaclík se v úvodu sobotního utkání dostal do nebezpečného střetu s hvězdným CR7.
Český brankář Tomáš Vaclík se v úvodu sobotního utkání dostal do nebezpečného střetu s hvězdným CR7.Profimedia
Brankář Tomáš Vaclík (33) po prohře 0:4 s Portugalskem litoval, že česká fotbalová reprezentace nedokázala herně navázat na červnová utkání Ligy národů. Po nejvyšší domácí porážce v samostatné historii musejí svěřenci Jaroslava Šilhavého v úterý zvítězit ve Švýcarsku, aby se zachránili v elitní skupině soutěže.

"Už jsem zažil asi i horší zápasy, třeba před pěti lety v kvalifikaci v Severním Irsku. Ale není příjemné být u takhle vysoké porážky. Tak nějak to odpovídá našemu dnešnímu výkonu," řekl Vaclík novinářům.

Gólmana v Edenu dvakrát překonal pravý obránce Diogo Dalot a po jedné trefě přidali Bruno Fernandes a Diogo Jota. Vaclíka mrzelo, že národní tým nenavázal na předchozí domácí zápasy v Lize národů se Švýcarskem a Španělskem, ve kterých získal čtyři body.

"Nedokázali jsme se přiblížit výkonům, které jsme předvedli v červnu. Ať už týmově nebo individuálně. Máme na víc, sami jsme si už dokázali, že jsme schopni odehrát i s nejlepšími týmy v Evropě mnohem lepší zápasy. Dnešní výkon tomu ale vůbec neodpovídal," uvedl Vaclík.

Dalot otevřel skóre ve 33. minutě, kdy už na hřišti nebyl zraněný Jakub Brabec. Ve stoperské trojici ho nahradil Ondřej Kúdela, hrající od nové sezony pouze indonéskou ligu.

"Kuba Brabec si vydobyl posledními výkony pozici lídra obrany, na hřišti je i nejkomunikativnější, takže v určitých momentech nám samozřejmě chyběl. Ale Ondra Kúdela to odehrál dobře, svou roli zvládl," mínil Vaclík.

V úvodu první půli měl tvrdou srážku s útočníkem Cristianem Ronaldem. Hvězdný Portugalec musel být kvůli krvácení z nosu delší dobu ošetřován. "Trefil jsem ho asi dlaní do nosu, i když jsem hrál i míč. Doufám, že jsem mu nos nezlomil, protože mu z něj krvácelo hodně. Byl jsem za ním po zápase ještě v kabině, abych se ujistil, jak na tom je. Říkal, že je v pořádku," uvedl gólman Olympiakosu Pireus.

Český tým se propadl na poslední místo skupiny A2, protože Švýcarsko překvapivě vyhrálo 2:1 ve Španělsku. V závěrečném utkání v St. Gallenu potřebují Šilhavého svěřenci k udržení zvítězit.

"Upřímně řečeno jsem nečekal, že jsou Španělé schopni doma prohrát se Švýcarskem. Pro nás se tím mění hodně. V úterý nás nečeká nic jednoduchého. Už v prvním zápase doma jsme viděli, že Švýcaři mají obrovskou kvalitu a jejich výsledky nejsou náhodné," dodal Vaclík.

Statistiky utkání Česko –⁠ Portugalsko