Vlkanova do Viktorie nepřišel jen za Ligou mistrů: Plzeň umí to, co ostatní ne

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vlkanova do Viktorie nepřišel jen za Ligou mistrů: Plzeň umí to, co ostatní ne

Daniel Kolář pózuje s plzeňskou posilou Adamem Vlkanovou.
Daniel Kolář pózuje s plzeňskou posilou Adamem Vlkanovou.Twitter @fcviktorkaplzen
Už nějakou dobu netajil, že Hradec Králové je pro něj malý a on se chce v kariéře posunout dál. Adam Vlkanova (27) se dočkal, poslední srpnový den se na tři roky upsal Plzni. Šikovný ofenzivní záložník, který v červnu debutoval za reprezentační "áčko", hodlá po přestupu do Viktorie dokázat, že si nepřišel jen zahrát Ligu mistrů.

Na sklonku minulé sezony se zdálo, že Vlkanova má namířeno do Slavie. Kluby se ale nakonec nedohodly, a tak reprezentant skončil na západě Čech.

"Od začátku jsem říkal, že se chci dostat dál. Sice jsem čekal trochu déle, ale jsem strašně rád, že to nakonec dopadlo. Jsem nadšený. Čekal jsem strašně dlouho na přestup z Hradce a posouvám se o krok výš. Co je víc než být v týmu, který vyhrál titul a dostal se do Ligy mistrů? Je to nádhera a doufám, že budu platným hráčem," řekl Vlkanova v rozhovoru pro web Viktorie.

S Plzní ho čeká skupina Ligy mistrů, kam Viktoria prošla z kvalifikace. Západočeši se utkají s giganty Bayernem Mnichov, Barcelonou a Interem Milán. "Samozřejmě na to se strašně těším. Hlavně musím poděkovat klukům v kabině, kteří to zvládli uhrát. Já se teď musím pokusit jim to vrátit na hřišti ve všech zápasech. Chci ukázat, že jsem si nepřišel jenom zahrát Ligu mistrů, ale pomoct týmu," zdůraznil.

"Nejvíc se těším asi na Bayern Mnichov, protože ho v Německu nikdo dlouho nedokáže sesadit. Ale všechny ty týmy jsou úžasné a mají skvělé hráče. Těším se na každý zápas a budu rád za každou minutu na hřišti," dodal Vlkanova.

Věří, že za nový tým nastoupí co nejdříve. "Uvidíme, jak mě trenéři využijí, ale strašně moc se těším, až na trávník vyběhnu v dresu Plzně. Budu chtít hned všem ukázat, jak klubu, tak fanouškům, že na to mám. Snad navážu na své výkony z Hradce."

"Z toho druhého břehu, jak jsem poznal Plzeň jako soupeře, tak byla vždy hodně nepříjemná a dokáže zkušeně zvládat zápasy. Všichni říkají, že to je o gól a nic přesvědčivého, ale ostatní týmy to takhle neumí. Takže to není o nějaké náhodě, ale o zkušenostech, že to tým dokáže takhle uhrát," dodal.