Livesport hráč kola české ligy: Střelecká forma Škody s Van Burenem i skvělý Vlkanova

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Livesport hráč kola české ligy: Střelecká forma Škody s Van Burenem i skvělý Vlkanova
Milan Škoda proti Pardubicím zazářil dvěma góly.
Milan Škoda proti Pardubicím zazářil dvěma góly.
Profimedia
V 5. kole FORTUNA:LIGY byli vidět především zkušení hráči, kteří v mnoha případech výrazně ovlivnili výsledky zápasů. Například Stanislav Tecl (31) potvrdil svou formu z předchozího utkání, když gólem a asistencí pomohl Slavii k výhře 4:0 nad Brnem. Titul hráč víkendu Livesport.cz ale získal Milan Škoda (36), který dovedl Mladou Boleslav dvěma góly k první výhře sezony.

Milan Škoda (Mladá Boleslav)

Je mu sice už šestatřicet let, ale znovu ukázal, že góly střílet umí. Řeč je o Milanu Škodovi, který se během sobotního duelu proti Pardubicím prosadil hned dvakrát. Na obě branky, které byly jako přes kopírák, mu od rohového praporku přihrál Marek Matějovský. I díky jeho zásahům Mladá Boleslav zvítězila v Ďolíčku nad Východočechy 3:0 a připsala si první výhru v nové sezoně.

"První roh byl dobře zahraný, dobře jsem si tam naběhl a trefil jsem to čistě. Druhý gól jsem neviděl tak ideálně, ale zapadlo to o tyč. Rohy byly koplé stejné, náběhy byly taky stejné, takže super," nechal se po zápase slyšet spokojený Škoda, který si vylepšil bilanci v nové sezoně na tři branky v pěti zápasech.

O případném hattricku, který v ligovém utkání vstřelil v roce 2015 ještě v dresu Slavie proti Liberci, moc nepřemýšlel. "Myšlenky na hattricky moc nemám. V kariéře jsem dal jenom jeden Kolimu (Ondřeji Kolářovi), to musím zmínit. Teď tam šance byla. Mára se mě ptal, jestli chci jít na penaltu. Nechtěl jsem se do toho nějak míchat, kopl penaltu předtím a dal gól. Hattrick by byl hezký, ale nepotřebuju ho mít za každou cenu, takže jsem se do toho nechtěl cpát. Bohužel Marek jí pak nedal. Třeba dostanu šanci příště," konstatoval Škoda na tiskové konferenci.

Další hvězdy víkendu

Stanislav Tecl (Slavia Praha)

Slávistický útočník má formu jako hrom. Před týdnem Tecl sestřelil hattrickem Pardubice a v neděli byl hlavním strůjcem výhry sešívaných v Brně. Nejprve po nepříliš jistém zákroku brankáře Berkovce a následné dorážce otevřel skóre zápasu. "Bylo pro nás strašně důležité do zápasu dobře vstoupit, protože většinou po Evropě prvních 20 minut je hodně složitých. Dnes jsme to celkem zvládli. Ze tří šancí jsme dali tři góly a ty nám hrozně pomohly," prohlásil Tecl na tiskové konferenci.

Za dalších osm minut se Tecl proměnil v nahrávače, když nacentroval zprava do vápna a Douděra se hlavičkou nemýlil. "Mám za něj velikou radost. Vždy říkám, že pokud slyšíte tlukoucí srdce, pak je to Standovo pro Slavii. Je to hráč, který každý den odvádí pro tým v kabině i na hřišti obrovský kus práce. Někdy to však nepromění v body a proto mám radost, že se to povedlo, předvedl skvělý výkon,” nešetřil chválou na adresu Tecla trenér Trpišovský.

Tecl, který v loňské sezoně nastřílel šest branek, se v úvodu té letošní trefil už čtyřikrát a patří mu průběžné druhé místo v tabulce střelců. "Má naši důvěru, každému hráči se hraje lépe, když ví, že na něj tým spoléhá a nastupuje pravidelně. V zápase to na něm bylo vidět, i vzhledem ke stylu hry Brna pro nás byl naprosto klíčový. Těší mě, že jeho černá práce, která někdy není vidět, se projevila i v produktivitě,“ dodal ještě Trpišovský v rozhovoru pro klubový web.

Mick van Buren (Slovan Liberec)

Tak skvělý začátek angažmá v Liberci si zřejmě nepředstavoval ani sám Mick van Buren. Jeho aktuální bilance? Pět zápasů, pět gólů. Ten poslední si připsal ve víkendovém utkání proti Slovácku, navíc se jednalo o zásah vítězný. 

Mick van Buren, který s pěti góly vede tabulku střelců, tak již v pátém kole vyrovnal svůj rekord v počtu nastřílených branek během jedné sezony v české nejvyšší soutěži. Ruku v ruce jdou výkony Van Burena spolu s výsledky Liberce, který je deseti body na druhém místě hned za Slavií, ze které Holanďan na severu Čech hostuje. "Deset bodů po pěti kolech bych bral, ale nečekal bych výhry na Spartě a tady na Slovácku," řekl na tiskové konferenci trenér Liberce Luboš Kozel.

Adam Vlkanova (Hradec Králové)

Hradecký kapitán v zápase proti Olomouci opět zásoboval své spoluhráče skvělými přihrávkami a připravoval gólové šance, ujala se však pouze jediná. V 51. minutě Vlkanova předvedl krásnou individuální akci a pro Kodeše už nebyl problém zakončit do poloprázdné brány.

"Celá liga ví, že je výborný jeden na jednoho. Věřil jsem, že se uvolní. Možná jsem čekal, že to dá o kličku dřív, ale udělal pak ještě druhou. Fantasticky se uvolnil a krásně mě našel. Mně to stačilo jenom trefit někam nahoru," ocenil kvality Vlkanovy jediný střelec zápasu.

Skvělý výkon hradeckého záložníka ocenil i Jílek. "Hlavně díky Adamu Vlkanovovi, jeho individuální kvalitě a způsobu řešení herní situace Hradec přesilovku zužitkoval poměrně rychle,” řekl olomoucký trenér na adresu hráče, který je stále více spojován s přestupem do Plzně, kde by si zahrál Ligu mistrů.

Aktuální tabulka FORTUNA:LIGY