Pražští Lvi prohráli v prvním osmifinále Ligy mistrů v Las Palmas 0:3

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Pražští Lvi prohráli v prvním osmifinále Ligy mistrů v Las Palmas 0:3
Lvi Praha v úvodní osmifinálové bitvě nestačili.
Lvi Praha v úvodní osmifinálové bitvě nestačili.Profimedia
Lvi Praha prohráli v úvodním osmifinále volejbalové Ligy mistrů ve Španělsku s Las Palmas 0:3 po setech 23:25, 23:25 a 24:26. Odveta v české metropoli se uskuteční ve středu 7. února, Lvi v ní potřebují zvítězit 3:0 nebo 3:1 a následně zvládnout rozhodující zlatý set. Vítěz dvojzápasu narazí ve čtvrtfinále na Ziraat Bank Ankara.

Guaguas – VK Lvi Praha 3:0

Tým z Kanárských ostrovů, který ve skupině vyřadil České Budějovice, vsadil na prudký servis, a když k tomu Lvi přidali několik nepřesností v útoku, museli záhy dotahovat ztrátu šesti bodů. V koncovce sice díky podání Caseyho Schoutena snížili až na 22:23, ale sadu pak ukončila vzorová kombinace domácího nahrávače Miguela de Ama s blokařem Martinem Ramosem.

De Amo, jenž strávil čtyři sezony v Českých Budějovicích, hrál s velkým přehledem a domácí celek si i díky němu udržoval nebývale vysokou úspěšnost útoku. Pražané ani v druhém setu narůstající tlak neustáli, po šestibodové šňůře prohrávali 14:19 a v závěru kvůli řadě pokažených servisů opět dotahovali marně.

Na počátku třetího setu se přesnost z rukou domácích hráčů na nějaký čas vytratila, ale díky obětavé obraně v poli udrželi se Lvy krok a v koncovce šli znovu do vedení. První mečbol ještě Pražané blokem odvrátili, ale při druhém zápas ukončil tvrdou smečí ze zadní zóny Paolo Zonca.

Lvi předtím v soutěžním zápase naposledy prohráli 21. prosince, kdy doma nestačili v základní skupině Ligy mistrů na favorizovanou italskou Civitanovu. Čeští mistři hned ve své premiérové sezoně v elitní soutěži postoupili do play off, kam se dostali jako první tuzemský klub v novém formátu a navázali na úspěch Ostravy z roku 2007.