Češi čtvrtfinále volejbalového ME z roku 2021 neobhájili, nestačili na Srbsko

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Češi čtvrtfinále volejbalového ME z roku 2021 neobhájili, nestačili na Srbsko
Češi sehráli se Srby vyrovnanou partii, na mistrovství Evropy ale končí.
Češi sehráli se Srby vyrovnanou partii, na mistrovství Evropy ale končí.cvf.cz
Čeští volejbalisté na mistrovství Evropy neobhájili čtvrtfinále z roku 2021. V osmifinále v italském Bari prohráli s favorizovaným Srbskem 0:3 po setech 21:25, 24:26 a 21:25. Rozhodujícím faktorem bylo podání. Srbští volejbalisté v úvodu rozeher tlačili, čeští reprezentanti za koncovou čarou často chybovali. V první sadě kvůli tomu svěřenci Jiřího Nováka prohrávali

Srbsko –⁠ Česko 3:0

V první sadě kvůli tomu svěřenci Jiřího Nováka prohrávali 10:16. Pak se sice několikrát přiblížili na rozdíl dvou bodů, ale na zvrat to nestačilo. Největší naději na úspěch měli ve druhé sadě, kdy na začátku koncovky vyrovnali na 21:21. Nedostali ani k setbolu. Naopak Srbové svůj druhý proměnili, když zablokovali univerzála Marka Šotolu.

Blokař Josef Polák uznal, že tady se zřejmě utkání lámalo. "Bohužel jsme druhý set neurvali v koncovce, zápas by mohl vypadat jinak," poznamenal v nahrávce pro média autor devíti bodů. Stejnou bilanci měli i smečař Jan Galabov a Šotola, kterého do třetího setu vystřídal Jan Hadrava.

Ani jeho příchod na palubovku však duel nezvrátil. Srbové měli znovu navrch a stejně jako na ME 2019 vyřadili český tým v osmifinále. "Myslím, že od nás od všech to byl dobrý výkon, dobrý zápas. Bohužel Srbové byli lepší a měli to něco málo navíc, aby nás porazili v každém setu," dodal Polák.

Trenér Novák nebyl s dnešním výkonem spokojený. "Porážka 3:0 je porážka 3:0. Chybělo trochu preciznosti, klidnější hlava na servisu. Nedali jsme si v uvozovkách moc šancí s tím něco udělat, i když jsme jeden set nebyli daleko," litoval.

Zatímco před dvěma lety v Ostravě čeští volejbalisté v osmifinále zaskočili olympijské šampiony z Francie, tentokrát se překvapení nekonalo. Česko tak na mužském ME vypadlo o kolo dříve než na nedávném ženském šampionátu. "Na jednu stranu jsem rád, že jsme zápasy s přímými konkurenty o postup zvládli. Na druhou stranu proti těm týmům, které jsou před námi, tomu trošku chybělo," shrnul kouč české vystoupení ve Skopje a Bari.

Na závěr reprezentační sezony jeho tým ještě čeká olympijská kvalifikace, která začne zhruba za tři týdny.

Výsledky volejbalového mistrovství Evropy