Volejbalisté Beskyd poprvé vyhráli Český pohár, ve finále přehráli Odolenu Vodu 3:1

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Volejbalisté Beskyd poprvé vyhráli Český pohár, ve finále přehráli Odolenu Vodu 3:1
Volejbalisté Beskyd mají velký důvod k radosti.
Volejbalisté Beskyd mají velký důvod k radosti.Profimedia
Volejbalisté Beskyd poprvé vyhráli Český pohár. Ve finále v Táboře porazili 3:1 Aero Odolena Voda. Jejich nejproduktivnějším hráčem byl stejně jako ve vítězném semifinále proti mistrovským Lvům Praha slovenský smečař zaskakující na postu univerzála Marek Mečiar (27), který tentokrát nasbíral sedmnáct bodů. Tým z Frýdku-Místku tak proměnil v zisk trofeje hned svou první finálovou účast ve druhé nejprestižnější domácí soutěži.

Beskydy – Odolena Voda 3:1

"Uvidíme, jaká bude oslava, musíme do školy, máme v týmu studenty," řekl Deníku nahrávač Tomáš Mišek. "Hráli jsme v obrovské euforii," cenil si smečař Matěj Koloušek. Beskydy nedovolily Aeru získat trofej počtvrté, poslední slavilo před 20 lety.

Favorizovaná Odolena Voda, která je v extraligové tabulce o dvě příčky nad Beskydy, vstoupila do zápasu lépe. Pak se ale moravskoslezský tým chytil na servisu, v útoku řádil Mečiar a tříbodový náskok Středočechů se záhy rozplynul. První set vyhrály Beskydy 25:20.

Ve druhé sadě se karta otočila. Mečiar se v útoku dočasně vytratil, hráči Beskyd hodně kazili podání a Aero především díky smečaři Martinu Chevalierovi dominovalo. Vyhrálo 25:19.

Třetí sada byla nejvyrovnanější. Beskydy získaly klíčový dvoubodový náskok až v koncovce, kdy odskočily na 21:19. Odolena Voda sice vyrovnala na 22:22, ale pak přišly dva bloky Beskyd a dva setboly. Ty ještě trojnásobní vítězové Českého poháru s přispěním heroického výkonu v obraně odvrátili, ale pak Beskydy znovu udeřily. Jejich třetí setbol proměnil esem Marek Perry, jenž vystřídal jen na tento servis.

Volejbalistům Beskyd se i ve čtvrté sadě dařilo především v obraně na síti. Od začátku o několik bodů vedli a tažení Final Four v Táboře dotáhli výhrou 25:21 do vítězného konce. Mečbol proměnil útokem jejich kapitán Jiří Benda. Ten přispěl čtrnácti body, druhý smečař Matěj Koloušek jich nasbíral dvanáct. V týmovém výkonu se činili i oba blokaři Beskyd. Nejužitečnějším hráčem finále byl vyhlášen Allan Guimaraes, jenž zaznamenal jedenáct bodů. Stejnou bilanci měl druhý středový hráč Denys Danylov.

Průběžně devátý tým extraligové tabulky Beskydy trofej za vítězství v Českém poháru symbolicky převzaly po Dukle Liberec, která triumfovala v minulé sezoně.