Čeští volejbalisté jsou kousek od Final Four, ve Finsku si připsali jednoznačnou výhru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Čeští volejbalisté jsou kousek od Final Four, ve Finsku si připsali jednoznačnou výhru

Čeští volejbalisté v Evropské lize přehráli Finsko 3:0 a přiblížili se postupu.
Čeští volejbalisté v Evropské lize přehráli Finsko 3:0 a přiblížili se postupu.Profimedia
Čeští volejbalisté v pátém kole Evropské ligy vyhráli ve Finsku jednoznačně 3:0 po setech 25:17, 25:21, 25:17 a přiblížili se postupu do Final Four. Mohli ho mít zajištěný už dnes, ale Estonci na Slovensku otočili zápas ze stavu 0:2 na sety, v páté sadě odvrátili dva mečboly a vyhráli ji 19:17. Tím se udrželi ve hře o postup. Českému týmu ale k jistotě stačí bod ze sobotního závěrečného duelu na Slovensku.

Finsko – Česko 0:3

Ve středu se čeští reprezentanti ukázali v dobré formě. Zatímco na konci května ve Zlíně Češi udolali finský celek až v pětisetové bitvě, tentokrát od začátku diktovali tempo. Na rozdíl od víkendového prohraného duelu s Estonskem hráli výborně i pod taktovkou mladého nahrávače Jiřího Srba. "Po prohře v Estonsku byl šampon a kluci si to vzali k srdci. Dneska jsme byli nejenom agresivní, ale byli jsme i chytří. Z naší strany perfektní zápas," ocenil v tiskové zprávě trenér české reprezentace Jiří Novák.

Jeho svěřencům se dařilo ve všech herních činnostech. V prvním setu odskočili na 15:8 a nepřipustili pochybnosti. "Začali jsme dobře na servisu, dobře na příjmu a i na útoku se nám dařilo. Bylo to úplně jiné utkání, než jsme odehráli v Estonsku," poznamenal univerzál Marek Šotola, který byl s 20 body nejproduktivnějším hráčem dnešního duelu.

Aktuální tabulka
Aktuální tabulkaLivesport

Nejvyrovnanější byla druhá sada, v níž domácí zpočátku vzdorovali. Za stavu 8:6 z jejich pohledu ale přišla tříbodová česká šňůra a vyrovnaný průběh definitivně zlomil trhák hostů na 17:13. Třetí set pak potvrdil tříbodový zisk pro Česko. "Myslím, že dneska to bylo hrozně důležité vítězství proti Finsku, protože jsme u nich doma. Byli jsme na to dobře připravení v hlavách a zvládli jsme to společně jako tým," řekl Šotola.

Čeští volejbalisté, kteří obhajují triumf ve zlaté Evropské lize, vyhráli čtvrtý z pěti zápasů a ve skupině C mají 11 bodů. Estonci získali o tři body méně a na závěr je čeká duel ve Finsku.