Volejbalistky si výhrou v Rumunsku upevnily vedení ve skupině Evropské ligy

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Volejbalistky si výhrou v Rumunsku upevnily vedení ve skupině Evropské ligy
Češky s Rumunkami první sadu jasně prohrály, ale další tři si pohlídaly.
Češky s Rumunkami první sadu jasně prohrály, ale další tři si pohlídaly.Profimedia
České volejbalistky vyhrály v Rumunsku 3:1 a upevnily si vedení ve skupině B zlaté Evropské ligy. Rumunkám oplatily porážku z Ostravy. První sadu jasně prohrály 16:25, ale další tři sety si pohlídaly a vyhrály je 25:23, 28:26 a 25:13. Před závěrečným duelem na Slovensku mají dvě vítězství ze tří duelů a postup do semifinále na dosah.

Rumunsko –⁠ Česko 1:3

V prvním setu se české hráčky podobně jako v domácím duelu trápily na přihrávce a těžko se prosazovaly přes rumunské bloky. Pak se ale zlepšily.

"V prvním setu se mi zdálo, že jsme pořád v Ostravě. Nedokázali jsme skórovat, proto jsem si s hráčkami promluvil. Před druhým setem jsme udělali pár změn a holky na ně zareagovaly skvěle. Byly soustředěné, přitlačily na servisu a dařilo se v obraně na bloku," uvedl v tiskové zprávě trenér Jannis Athanasopulos. Pomohl i příchod Lucie Kalhousové, která na smeči vystřídala Magdalénu Bukovskou a na příjmu byla jistější.

Ve druhé a třetí sadě Češky výrazně vedly, ale Rumunky vždy koncovku zdramatizovaly. Ve druhém setu od stavu 24:19 hostující hráčky proměnily až pátý mečbol. Ve třetí sadě domácí tým třemi body za sebou srovnal na 23:23 a v koncovce měl setbol, který však nevyužil.

Tabulka skupiny B
Tabulka skupiny BLivesport

Závěrečná sada byla v režii českého celku, který v útoku táhly Gabriela Orvošová s Michaelou Mlejnkovou. Univerzálka Orvošová nasbírala 24 bodů, kapitánka Mlejnková osmnáct. Hru vedle první nahrávačky Kateřiny Valkové často režírovala osmnáctiletá Kateřina Pelikánová.

"Jsem ráda, že jsme vyhrály za tři body a všechny jsme bojovaly. Oproti minulému zápasu jsme lépe přihrávaly, a když jsme zatlačily servisem, soupeřky začaly dělat chyby a tím bylo všechno jednodušší. Vítězství si cením a věřím, že příští zápas bude taky náš," řekla Pelikánová.

Výhru ve skupině, která by znamenala jistý postup do semifinále, si mohou Češky zajistit ve středu na Slovensku. Pokud v Nitře prohrají, budou muset čekat na výsledek závěrečného duelu mezi Slovenskem a Rumunskem.