Vondroušová je stále českou jedničkou, do elitní desítky světového žebříčku se vešly tři Češky

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Vondroušová je stále českou jedničkou, do elitní desítky světového žebříčku se vešly tři Češky
Vondroušová je aktuálně světovou sedmičkou.
Vondroušová je aktuálně světovou sedmičkou.Profimedia
Tenisový rok zakončily v první desítce světového žebříčku tři Češky Markéta Vondroušová (24), Karolína Muchová (27) a Barbora Krejčíková (27). Jedničkou sezony je opět Polka Iga Šwiateková (22), jež se vrátila na trůn díky pondělní výhře na závěrečném Turnaji mistryň.

Wimbledonská vítězka Vondroušová minulý týden na finále sezony WTA Tour prohrála všechny tři zápasy a v konečném žebříčku je sedmá. Hned za ní je finalistka Roland Garros Muchová, jež v Mexiku nemohla startovat kvůli zraněnému zápěstí. Světovou desítku uzavírá Krejčíková.

V první padesátce je celkem osm českých tenistek: trio z TOP 10 doplňují Petra Kvitová (14.), Marie Bouzková (34.), Karolína Plíšková (37.), Linda Nosková (41.) a Kateřina Siniaková (45.). V elitní stovce je ještě 89. Linda Fruhvirtová.

Světovou jedničkou Šwiateková

Druhý rok po sobě skončí první Šwiateková. Čtyřnásobná grandslamová vítězka se vrátila do čela díky výhře nad Američankou Jessicou Pegulaovou ve finále Turnaje mistryň. Dvaadvacetiletá Polka byla na trůnu od dubna 2022 do letošího září, kdy ji po US Open vystřídala Aryna Sabalenková. Běloruskou rivalku Šwiateková porazila v Cancúnu ve víkendovém semifinále.

Světovou jedničkou ve čtyřhře je poprvé v kariéře Australanka Storm Hunterová. Nejlepší Češkou v deblovém žebříčku je na desátém místě Siniaková, jež byla ještě v polovině září v čele pořadí.

Světový žebříček WTA