Vondroušová si ve Francii protahuje sezonu, v Angers postoupila už do čtvrtfinále

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Vondroušová si ve Francii protahuje sezonu, v Angers postoupila už do čtvrtfinále

Vondroušová si ve Francii protahuje sezonu, v Angers postoupila už do čtvrtfinále
Vondroušová si ve Francii protahuje sezonu, v Angers postoupila už do čtvrtfináleProfimedia
Zatímco většina tenistů má po dovolených a připravuje se na novou sezonu, Markéta Vondroušová (23) letos ještě neřekla poslední slovo. Česká tenistka, která polovinu letošní sezony promarodila, na turnaji WTA 125k ve francouzském Angers porazila hladce dvakrát 6:2 sedmou nasazenou Bulharku Viktoriji Tomovovou (27) a po druhé dvousetové výhře postoupila do čtvrtfinále.

Vondroušová od dubna do října kvůli zranění a následné operaci zápěstí půl roku nehrála a během pauzy vypadla z elitní stovky světového žebříčku. A také se vdala za dlouholetého přítele Štěpána Šimka.

Sezonu ale "neodpískala". Po šesti měsících bez tenisu si naplánovala netradiční prodloužený závěr sezony a rychle se dokázala vrátit zpátky do formy i TOP 100. První zápas po comebacku sice prohrála, ovšem od té chvíle vyhrála už šestnáctkrát po sobě –⁠ osmkrát ve dvouhře a osmkrát ve čtyřhře.

Na přelomu října a listopadu na akcích ITF vyhrála dva turnaje v deblu a ve Shrewsbury zaznamenala i první singlový titul po pěti letech. Následně předvedla velmi dobré výkony v Billie Jean King Cupu, přestože ji limitovaly blíže nespecifikované bolesti nohy.

Rok nyní zakončuje ve Francii na dvou halových turnajích kategorie WTA 125k a zatím se dál veze na vítězné vlně. V Angers si už poradila se dvěma soupeřkami, po Belgičance Yanině Wickmayerové neztratila set ani se sedmou nasazenou Bulharkou Tomovovou, kterou ve středu přehrála snadno 6:2, 6:2.

Přehled zápasu Vondroušová –⁠ Tomovová

Česká tenistka v úvodu zápasu dvakrát neudržela servis, ale pokaždé zareagovala rebrejkem a po zisku sedmi gamů v řadě vedla 6:2 a 2:0. Pak sice na pár minut vypadla z tempa a za stavu 2:2 musela přes shodu bojovat o servis, ale udržela ho a zápas zanedlouho bez potíží ukončila.

Rodačka ze Sokolova prodloužila svou neporazitelnost na 12 setů a postoupila do čtvrtfinále. V něm se v pátek utká s Rumunkou Jaquelinou Cristianovou, nebo Američankou Alicou Parksovou, jež minulý týden i díky skalpu Lindy Noskové triumfovala na jiném podniku WTA 125k v Andoře a dnes v Angers odstartovala snadnou výhrou nad nejvýše nasazenou Číňankou Shuai Zhang.

Finalistka French Open 2019 či loňské olympiády Vondroušová si v Angers zahraje i čtyřhru s krajankou Miriam Kolodziejovou. Do soutěže české tenistky vstoupí ve čtvrtek.

V Angers se z českých tenistek představila také Karolína Muchová, ale vypadla hned v prvním kole. V úterý na svém posledním letošním turnaji podlehla 6:2, 6:7, 3:6 domácí Clare Burelové, přestože měla za stavu 6:2 a 5:4 mečbol a ve třetím setu vedla 2:0.