Z kabiny NHL: V Arizoně jsem spokojený, ale uvidíme, co se stane, říká Vejmelka

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Z kabiny NHL: V Arizoně jsem spokojený, ale uvidíme, co se stane, říká Vejmelka

Karel Vejmelka se v Arizoně rychle vypracoval v oporu a jednu z hlavních tváří.
Karel Vejmelka se v Arizoně rychle vypracoval v oporu a jednu z hlavních tváří.Profimedia
V dětství vzhlížel k velikánům Henriku Lundqvistovi (40) či Tomáši Vokounovi (46), teď má ke společnosti brankářských es o pořádný kus blíž. Gólman Karel Vejmelka (26) tráví v zámoří sice teprve druhou sezonu, v Arizoně se ale rychle vypracoval v jednu z hlavních tváří Coyotes a po zásluze budí zájem ostatních organizací NHL. "Uvidíme, co se stane, ale v Arizoně jsem spokojený a soustředím se na zápasy tady," říká v rozhovoru pro Livesport Zprávy majitel bronzové medaile z loňského světového šampionátu.
Z kabiny NHL: Karel Vejmelka
Livesport

Během jednoho roku jste se stal takřka tváří klubu, vnímáte to?

"Vnímám to pozitivně, samozřejmě je to příjemné. Ale nechci to hodnotit teď během sezony, na to je ještě brzo a stát se může cokoliv. Jsem rád, jak sezona probíhá, že se nám daří nad očekávání. Máme kvalitní mladý tým, který chce vyhrávat všechny zápasy a děláme pro to maximum. Přebudování týmu pokračuje dobrým směrem."

Co říkáte na vás nový domovský stánek Mullett Arenu, do které se vejde jen pět tisíc diváků?

"Už jsem si na to zvykl, ale na začátku sezony to oproti té minulé bylo jiné. Kapacita je asi ten největší rozdíl, ale hala je nová a pěkná a zázemí je kvalitní. Z pohledu domácího týmu to můžu hodnotit pozitivně, řekl bych, že je to pro nás trochu výhoda."

V klubu je z historického pohledu znatelná česká stopa, pamatují si lidé na Vrbatu, Hanzala či Michálka?

"Zbyněk Michálek se pohybuje u mládeže Phoenixu, takže jsme částečně v kontaktu. I ostatní kluci tady zanechali velkou stopu, všichni je tu znají a vzpomínají na ně."

Tabulka Západní konference NHL
Tabulka Západní konference NHLLivesport CZ

V Česku je teď pod nulou, nechybí vám to? Zvykl jste si na hokej v poušti?

"Kdyby mi chyběla zima, můžu si zajet dvě hodiny do Flagstaffu, tam zima je. (usmívá se) Ale musím říct, že mi to nechybí, jsem spokojený tam, kde jsem. Teplo je příjemnější než zima, asi jako každý ho mám radši."

Jak se v Arizoně tráví volný čas?

"Oblíbená místa jsou samozřejmě Grand Canyon, Sedona a okolí Phoenixu, tam je spoustu hezkých míst. Už jsem něco procestoval, Vždycky, když mám pár dní volna, tak se snažím něco poznávat. Krajina je tady úplně jiná než u nás a nepřestává mě překvapovat. Na to, že je to poušť, tak je to docela rozmanitý kraj a užívám si ho."

Jak vidíte svou budoucnost v klubu? S blížící se uzávěrkou přestupů se vaše jméno hodně skloňuje.

"Nějakým způsobem to vnímám, ale moc to neřeším, protože vím, že to až tak nemůžu ovlivnit. Beru to tak, že se to může stát a uvidím před sebou nějakou další výzvu. Ale teď se soustředím hlavně na zápasy tady, chci tu odvádět maximum. Musím říct, že jsem v Arizoně spokojený, ale uvidíme, co se stane."