Změny v hokejové Spartě: obránce Graňák končí výpomoc, útočník Prymula přerušil kariéru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Změny v hokejové Spartě: obránce Graňák končí výpomoc, útočník Prymula přerušil kariéru

Dominik Graňák (vpravo) už Spartě nepomůže.
Dominik Graňák (vpravo) už Spartě nepomůže.Profimedia
Slovenský hokejový obránce Dominik Graňák (39) nebude pokračovat v angažmá v pražské Spartě, přestože před 10 dny prodloužil svou výpomoc o další měsíc. Vicemistr světa se dohodl na ukončení kontraktu. Kvůli zdravotním problémům přerušil kariéru útočník Patrik Prymula (21).

Graňáka Sparta angažovala na začátku září kvůli marodce v týmu. "Jde o mé vlastní rozhodnutí. Cítím, že hlavní podstata mé přítomnosti ve Spartě se už naplnila a vnímám to jako nejlepší řešení pro obě strany. Loučíme se v dobrém, bylo to moc příjemné angažmá, všichni se tu ke mně chovali skvěle. Přeju Spartě v této sezoně jen to nejlepší," řekl Graňák klubovému webu.

V této extraligové sezoně nastoupil za Spartu v devíti zápasech a připsal si dva body za gól a asistenci. V Lize mistrů hrál ve dvou duelech a nebodoval. "Dominik nám po vypadnutí několika beků ze sestavy významně pomohl. Byl přínosem pro naši hru a skvělým spoluhráčem do kabiny. Za jeho pomoc mu moc děkujeme," uvedl sportovní ředitel Sparty Petr Ton.

V minulé sezoně Graňák působil v Plzni, dřív hrál i za Slavii, Hradec Králové a Karlovy Vary. V 597 utkáních nasbíral 125 bodů za 21 tref a 104 přihrávek.

Bojí se zranění kolene

Odchovanec Dukly Trenčín získal se Slavií v roce 2003 mistrovský titul. O šest let později slavil triumf v dresu Färjestadu ve švédské lize a v letech 2012 a 2013 vyhrál s Dynamem Moskva Gagarinův pohár v KHL. Ve Švédsku působil také v Rögle a Linköpingu a ve Švýcarsku ve Fribourgu.

Prymula v této sezoně do hry nezasáhl. V extralize má na kontě za mateřskou Spartu 38 zápasů a šest bodů za gól a pět asistencí. Působil také v první lize v Kadani a Sokolově.

"Kvůli přetrvávajícím zdravotním trablům se rozhodl rozvázat kontrakt a plně se věnovat rekonvalescenci. Zůstává naším hráčem a vždy bude mít naši podporu. Přejeme mu, aby se dal co nejrychleji znovu do pořádku," prohlásil sportovní ředitel Sparty Jaroslav Hlinka.

"Nechci v tuto chvíli riskovat další zranění kolena. Cítím, že mé zdraví má teď absolutní přednost. Proto jsem se rozhodl pro pauzu na zotavení," konstatoval Prymula.