Znovu proti šampionům. Čeští softbalisté rozehrají MS proti domácímu Novému Zélandu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Znovu proti šampionům. Čeští softbalisté rozehrají MS proti domácímu Novému Zélandu

Čeští softbalisté načnou světový šampionát s domácím Novým Zélandem.
Čeští softbalisté načnou světový šampionát s domácím Novým Zélandem.Profimedia
Čeští softbalisté zahájí mistrovství světa stejně jako před třemi lety proti sedminásobným šampionům z Nového Zélandu. V šestičlenné skupině A narazí vedle domácího týmu i na obhájce zlata z Argentiny, USA, Kubu a Filipíny. Turnaj se uskuteční od 26. listopadu do 4. prosince v Aucklandu.

"Skupina je těžká, mistři světa z Argentiny jsou určitě favorité. K tomu se hned utkáme s domácím týmem, který vyhrál šampionát, kdy se pořádal u nich doma," řekl ČTK trenér Jaroslav Korčák. "Amerika prošla obměnou týmu stejně jako my. Jejich sílu jsme viděli v přípravě v lednu. Kuba hrála fantasticky na panamerické kvalifikaci, kde skončila třetí. Filipíny jsou outsiderem skupiny, ale hrají výborně v obraně a nadhazovači střídají několik rychlostí," dodal.

Do další fáze projdou tři týmy, přičemž výsledky se započítají. Poté se utkají s dalšími třemi postupujícími ze skupiny B, kterou tvoří Japonsko, Kanada, Austrálie, Venezuela, Dánsko a JAR. První dva celky se utkají spolu o titul, z třetího a čtvrtého místa zabojují o bronz. Podobným modelem se utkají týmy ve skupině o 7. až 12. místo, avšak o konečném umístění rozhodne pozice v tabulce.

"Los nám dopřál hodně kvalitní soupeře včetně několikanásobných šampionů All Blacks. Nečeká nás nic lehkého. Doufám, že se předvedeme v dobrém světle a zanecháme dojem. Máme nový tým, ale dost zkušený na to, aby zahrál vyrovnaný softbal," uvedl nadhazovač Vojtěch Buchner.

V duelu s Novým Zélandem se těší i na tradiční bojový tanec haka. "Měl jsem možnost ji vidět už na MS juniorů v roce 2018. Šampionát se ale teď hraje na jejich domácí půdě a to tomu dodá ještě větší efekt. Moc se na to těším," řekl Buchner.

MS se uskuteční po třech letech, loni nebyl kvůli pandemii koronaviru. Na posledním MS v Praze a Havlíčkově Brodu skončili Češi osmí. "Na mistrovství světa nemůžeme podcenit nikoho. Zároveň věřím, že i my budeme strašákem," dodal Korčák.