AC Milán vydřel v Lecce remízu, Inter uspěl s Veronou. Monza ovládla souboj nováčků

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AC Milán vydřel v Lecce remízu, Inter uspěl s Veronou. Monza ovládla souboj nováčků

Aktualizováno
AC Milán vydřel v Lecce remízu, Inter uspěl s Veronou. Monza ovládla souboj nováčků
AC Milán vydřel v Lecce remízu, Inter uspěl s Veronou. Monza ovládla souboj nováčkůAFP
AC Milán si v případě úspěchu v Lecce mohl upevnit druhé místo za Neapolí, která v pátečním šlágru deklasovala Juventus 5:1. Místo toho úřadující mistr v utkání 18. kola Serie A navázal na nepřesvědčivé výsledky z poslední doby a na hřišti US vydřel jen remízu 2:2. Po výhře 1:0 ve Veroně se na něj bodově dotáhl městský rival Inter. Monza ani ve třetím utkání roku 2023 neprohrála, a co víc, po cenných remízách s Fiorentinou (1:1) a Interem (2:2) si připsala tři body za vítězství 3:2 na hřišti Cremonese.

Cremonese – Monza 2:3

Domácím, přikovaným ke dnu tabulky, zkomplikoval cestu za bodovým ziskem úvod střetnutí. Hráči Monzy se v osmé minutě ujali vedení zásluhou Patricka Ciurrii a o 11 minut později na něj proměněnou penaltou navázal Gianluca Caprari. Ten po změně stran přidal i třetí gól, týmu z Cremony tak k vyrovnání nestačil ani povedený závěr, v němž vstřelil dvě branky.

Špatné výsledky jen pár hodin po utkání odnesl odvoláním trenér Massimiliano Alvini. Italský kouč vedl Cremonu od června a šlo o jeho první angažmá v Serii A, předtím vedl mimo jiné Perugii nebo Reggianu.

Statistiky zápasu Cremonese – Monza
Statistiky zápasu Cremonese – MonzaOpta by Stats Perform

Lecce – AC Milán 2:2

Lecce nedovedlo skvěle rozehraný zápas proti AC do tříbodového konce, když ztratilo dvoubrankový náskok. Giallorossi šli do vedení už ve třetí minutě po vlastním gólu Thea Hernándeze a ještě v první půli přidali druhou branku.

Po změně stran ovšem hosté udeřili taktéž dvakrát. Alespoň jednobodový zisk úřadujícímu mistrovi přiřkl v 71. minutě Davide Calabria. AC tak zopakoval výsledek z minulého ligového duelu s AS Řím a ještě víc si zkomplikoval boj o obhajobu Scudetta.

Statistiky zápasů Lecce – AC Milán
Statistiky zápasů Lecce – AC MilánOpta by Stats Perform

Inter – Verona 1:0

O vítěznou branku favorizovaných Nerazzurri se postaral už ve třetí minutě nejlepší střelec milánského celku Lautaro Martínez, jenž se prosadil i ve dvou předchozích soutěžních duelech. Svěřenci Simoneho Inzaghiho se tak v tabulce dorovnali třetímu Juventusu, Verona naopak nedokázala navázat na dvouzápasovou sérii s bodovým ziskem a její soužení v sestupovém pásmu pokračuje.

Aktuální tabulka Serie A
Aktuální tabulka Serie ALivesport