Almería v La Lize uťala půst, vyhrálo i Atlético a Real. Sevilla dál tápe

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Almería v La Lize uťala půst, vyhrálo i Atlético a Real. Sevilla dál tápe
Aktualizováno
Po čtyřech zápasech bez gólu a bez bodu fotbalisté Almeríe (v červeno-bílých dresech) zabrali.
Po čtyřech zápasech bez gólu a bez bodu fotbalisté Almeríe (v červeno-bílých dresech) zabrali.AFP
Almería v 8. kole La Ligy porazila doma 3:1 Vallecano a po sérii čtyř porážek se dočkala nejen prvního vítězství, ale i prvních gólů. Atlético Madrid vyhrálo nad Gironou 2:1, oba góly domácích dal Ángel Correa (27). V nepřesvědčivých výkonech pokračuje Sevilla, která při premiéře trenéra Jorgeho Sampaoliho remizovala 1:1 s Bilbaem. Real Madrid zdolal 1:0 Getafe a v lize je nadále bez porážky.

Almería celek za výhrou vykročil už v první půli, kdy se prosadili Lucas Robertone, Srdjan Babič a El Bilal Touré. Vallecano snížilo až v 81. minutě a poté nevyužilo ani krátkou přesilovou hru po vyloučení Adrana Embarby. Ten si v zápase kromě červené karty připsal i dvě gólové asistence.

Statistiky utkání Almería – Vallecano

Atlético poslal do vedení již v páté minutě utkání, Antoine Griezmann poslal centr na zadní tyč a Correa z voleje skóroval. Argentinský útočník se prosadil i v úvodu druhé půle, kdy ve vápně vystihl nepřesnou rozehrávku brankáře Juana Carlose a z druhého doteku zvýšil na 2:0. Hosté snížili v 66. minutě po střele Rodriga Riquelmeho, vyrovnat se jim ale už nepodařilo.

Statistiky utkání Atlético – Girona

Bilbao v Seville dlouho hledalo odpověď na rychlý gól domácích, který už ve čtvrté minutě zaznamenal Oliver Torres. Až v 73. minutě srovnal Mikel Vesga a  rozhodl o dělbě bodů. Jorge Sampaoli tak sice v novém angažmá neprohrál, nicméně postavení klubu z Andalusie zůstává nadále daleko za očekáváním – je až na na 17. místě tabulky.

Statistiky utkání Sevilla – Bilbao

V Getafe dal jedinou branku zápasu už ve třetí minutě Éder Miliato. Real díky gólu brazilského obránce udržel neporazitelnost v sezoně, v dosavadních osmi kolech sedmkrát vyhrál a jednou remizoval. Bílý balet je v tabulce první o tři body před Barcelonou, která má však zápas k dobru a v případě nedělního vítězství nad Celtou Vigo se může na rivala dotáhnout.

Statistiky utkání Getafe – Real Madrid

Tabulka La Ligy k 8. 10. 2022
Tabulka La Ligy k 8. 10. 2022Flashscore