Anglie – USA. Podle kouče Southgatea nebude kritizovaný Maguire doceněn, dokud neodejde

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Anglie – USA. Podle kouče Southgatea nebude kritizovaný Maguire doceněn, dokud neodejde
Anglie – USA. Podle kouče Southgatea nebude kritizovaný Maguire doceněn, dokud neodejde
Anglie – USA. Podle kouče Southgatea nebude kritizovaný Maguire doceněn, dokud neodejdeAFP
Pilíř obrany fotbalistů Anglie Harry Maguire (29) si v duelu mistrovství světa proti USA připíše svůj 50. reprezentační start. Přestože je stoper Manchesteru United téměř od svého prvního zápasu v národním týmu terčem kritiky, manažer Gareth Southgate (52) si jej nemůže vynachválit.

Maguire v této sezoně ztratil místo v základní sestavě United a po několika rozpačitých výkonech za Anglii musel na tiskové konferenci snášet řadu otázek týkajících se jeho formy.

Southgate, který Maguira často označuje za oporu svého týmu prohlásil, že je pro něj velmi důležitým článkem sestavy. "A nejen pro mě, ale pro nás, protože je důležitý pro celou Anglii. Chtěli jsme náš tým postavit tak, aby byl schopen hrát zezadu, a Harry s Johnem Stonesem, kteří absolvovali většinu zápasů za posledních pět let, nám poskytli skvělý základ, na němž se dá stavět," ocenil často kritizovaného obránce trenér Angličanů.

Přehled zápasu Anglie – USA + audiokometář

"Dokud tam oba budou, nedoceníme, jak moc nám pomáhají při držení míče. A to je klíč, protože také dobře brání a bojují jeden za druhého," vyzdvihl Southgate. Maguire v duelu proti Íránu (6:2) odstoupil po 70 minutách hry poté, co se cítil špatně, ale prohlásil, že je plně zotavený a připravený jít do dalšího zápasu.

Hráč, pro nějž je kritika denním chlebem, si z otázek novinářů nedělal starosti. "V tréninku si hodně věřím, dávám do toho všechno," řekl. "Nikdo nemá rád, když ho někdo kritizuje. Ovšem posledních pár let jsem hrál s Cristianem Ronaldem, což je jeden z nejlepších hráčů všech dob a je kritizován den co den... Takže pokud se to stane i jemu, myslím, že to k této hře neodmyslitelně patří," prohlásil Maguire. "Vždycky si říkám, že stačí jít do zápasu a snažit se ze sebe vydat to nejlepší. To je vše, co můžete udělat," dodal.

Southgateovi vadily titulky v médiích

Southgate uvedl, že mu vadily titulky anglických médií, které popisovaly skupinu jeho týmu na mistrovství světa jako snadnou. A poznamenal, že Anglie nikdy Spojené státy v soutěžním zápase neporazila. Neslavně s nimi prohrála na mistrovství světa v roce 1950 a remizovala na turnaji v roce 2010.

"Jsme dobří v tom, že o sobě jako o národu mluvíme pochvalně na základě málo reálných důkazů," řekl. "Takže to, co musíme udělat, je předvést výkon na hřišti. Víme, že budeme hrát s vysoce motivovaným týmem, možná ještě více motivovaným kvůli některým takovým titulkům, ale máme před soupeřem obrovský respekt," nechal se slyšet Southgate.

Američany pochválil. "Je to tým, který velmi dobře presuje. Při vší úctě, jsou to pravděpodobně hráči na úrovni, kteří mají více zkušeností z evropských lig (než Írán). Myslím, že zápas bude úplně jiný než ten první. Známe spoustu jejich kluků z naší ligy a víme, jakou mají kvalitu a atletickou vybavenost. Takže musíme být v nejlepší formě," řekl na závěr Southgate.