Sparta si v MOL Cupu zastřílela. Obhájci ze Slovácka deklasovali Varnsdorf

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Sparta si v MOL Cupu zastřílela. Obhájci ze Slovácka deklasovali Varnsdorf

Adam Karabec přechází přes Davida Limberského
Adam Karabec přechází přes Davida LimberskéhoProfimedia
Sparta si v MOL Cupu poradila s třetiligovými Domažlicemi, za které nastoupil i bývalý obránce Viktorie Plzeň David Limberský (39). Pražský tým nasázel v první půli čtyři góly a po vítězství 6:1 postoupil do pohárového osmifinále. Dvěma zásahy přispěli Tomáš Čvančara (22) a Martin Vitík (19), jednu branku domácích dal František Dvořák (30). Obhájci trofeje ze Slovácka rozstříleli Varnsdorf 6:0, dál jdou po výhrách i Sigma Olomouc, Baník Ostrava nebo Zbrojovka Brno, končí naopak Plzeň.

Plzeň je třetím vyřazeným prvoligovým týmem v MOL Cupu. Pohár už dříve opustily Jablonec a Pardubice.

Další prvoligové celky nezaváhaly. Slovácko rozdrtilo druholigový Varnsdorf 6:0, finalista minulého ročníku Sparta zvítězila v Domažlicích vysoko 6:1. Brno odvrátilo hrozbu vypadnutí a po obratu v závěrečných minutách vyhrálo 2:1 na půdě Táborska.

Mladá Boleslav rozstřílela Prostějov 4:0, Hradec Králové stejným poměrem zvítězil v Chlumci nad Cidlinou, Ostrava vyhrála 2:0 ve Velvarech a Olomouc 3:1 v Zápech. České Budějovice ovládli 3:1 duel s Vlašimí, Bohemians zvládli vyrovnaný zápas s Třincem a zvítězili 2:1.

Statistiky utkání Domažlice – Sparta

Dánský trenér Sparty Priske nasadil silnou sestavu a jeho svěřenci si v Domažlicích s chutí zastříleli. První dvě branky dal do 18. minuty Čvančara, který se vrátil do hry po odpykání disciplinárního trestu, dvakrát se za třetí tým ligové tabulky trefil i stoper Vitík.

Letenští se ideálně naladili na nedělní derby na Slavii, bude jim však chybět záložník Fortelný, který v závěru dostal červenou kartu za napadení soupeře po jeho surovém faulu. V sestavě domácího třetiligového outsidera nechyběl bývalý hráč Sparty či Plzně Limberský.

"Jsem šťastný za to, jaký výkon hráči předvedli a jaké úsilí do zápasu dali. Takováto utkání nejsou jednoduchá, což ostatně můžeme vidět na překvapivých výsledcích, které se v pohárech rodí. Vstřelili jsme šest gólů a víme, že jsme mohli dát i víc. Je ovšem normální, že při takovém vývoji ke konci uberete plyn. Navíc víme, jaké utkání nás v neděli čeká," řekl na tiskové konferenci Priske.

Také trenér Slovácka Svědík postavil proti druhému týmu druhé ligy Varnsdorfu silnou sestavu a jeho svěřenci dominovali. Pět z šesti branek dali po přestávce, dvakrát skóroval střídající Vecheta. Tým z Uherského Hradiště si částečně zlepšil náladu po trápení v ligové soutěži, v níž je až třináctý.

Statistiky utkání Slovácko – Varnsdorf

Vedle Plzně, Sparty a Slovácka vstoupila do MOL Cupu až ve 3. kole i Mladá Boleslav coby vítěz nadstavbové skupiny o umístění z minulé ligové sezony. I když trenér Hoftych nechal odpočívat několik obvyklých opor, jeho svěřenci rozhodli po výhře nad druholigovým Třincem třemi brankami už do pauzy.

Nováček nejvyšší soutěže z Brna na poslední chvíli odvrátil vyřazení s druholigovým Táborskem. Domácí outsider ještě v 87. minutě vedl 1:0 a mířil za překvapivým postupem, v závěru ale otočili stav Alli a Ševčík.

Nepříznivé skóre obrátila také Olomouc, při vítězství 3:1 v Zápech dvakrát skóroval Vodháněl. Baník vyhrál i druhý soutěžní zápas po příchodu trenéra Hapala, byť ve Velvarech nastoupil spíše s náhradníky. Naopak Hradec Králové v Chlumci nad Cidlinou v silné sestavě dominoval, první dvě branky za "Votroky" dal stoper Čihák.

Ostatní zápasy MOL Cupu