Dukla – Slavia 0:4. Favorit bez potíží slaví, dva góly dal až v úplném závěru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Dukla – Slavia 0:4. Favorit bez potíží slaví, dva góly dal až v úplném závěru
Aktualizováno
Ewerton se stal prvním střelcem zápasu.
Ewerton se stal prvním střelcem zápasu.
Profimedia
Slavia si ve třetím kole MOL Cupu poradila s nepříjemně hrající Duklou 4:0 a dle očekávání postoupila do osmifinále. Špatný výkon z první půle favorit odčinil po změně stran, když se ukrytým pokusem na přední tyč prosadil Ewerton (25) a připsal si vítěznou branku. Svého spoluhráče v závěrečné části zápasu následovali ještě další tři střelci.

Trenér domácích Petr Rada sledoval vinou trestu pouze z tribuny první velkou šanci svých svěřenců, která přišla ve 12. minutě. Do přečíslení se dostali Filip Havelka a Quadri Adebayo Adediran, druhý jmenovaný však v zakončení selhal a bránu minul.

Slavie v první půli hledala skulinky v pevné obraně Dukly marně a do vyložených příležitostí se nedostávala. Trápení sešívaných neukončil po půlhodině Moses Usor, jehož pokus zpoza vápna mířil přímo do náruče připraveného Jana Čtvrtečky. Skóre neotevřel na druhé straně střelou z hranice šestnáctky ani Ondřej Ullman.

Úvod druhého dějství vyšel lépe domácím. Z ostrého úhlu vypálil zkušený Pavel Moulis, prudkou ránu směřující pod břevno ovšem vyrazil Ondřej Kolář. Po samostatném úniku střílel z nadějné pozice uvnitř vápna i Seung-Bin Kim, také 21letý Korejec ve službách Dukly však gólmana nepřekonal.

Statistiky utkání Dukla - Slavia

Za nevyužité šance potrestal druholigového soupeře Ewerton. Brazilský záložník napřáhl na hraně šestnáctky a poslal míč přesně k přední tyči. Navýšit náskok Slavie se podařilo v 75. minutě Lukáši Masopustovi. Český reprezentant se opřel do odraženého míče a dělovkou rozvlnil síť podruhé. V samotném závěru ještě dokázal Peter Olayinka nadvakrát propálit domácího brankáře. Výhru hostů nakonec zpečetil Stanislav Tecl, jenž využil samostatný únik.

Slavia tedy překvapení nepřipustila a z Julisky si odvezla postup do osmifinále. Jméno příštího soupeře se dozví až po odehrání kompletního programu třetího kola.

Livesport hráč utkání: Seung-Bin Kim (Dukla Praha)

Utkání MOL Cupu