Góly Kučery jsou novým hitem. Teplický záložník pomohl krásnou trefou skolit Příbram

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Góly Kučery jsou novým hitem. Teplický záložník pomohl krásnou trefou skolit Příbram
Tomáš Kučera otevřel povedenou ranou skóre pohárového zápasu proti Příbrami.
Tomáš Kučera otevřel povedenou ranou skóre pohárového zápasu proti Příbrami.
Profimedia
Teplice ve ve 3. kole MOL Cupu nedopustily faux pas a zdolaly druholigovou Příbram 3:0. Postup do osmifinále zajistil Sklářům v 10. minutě utěšeným gólem Tomáš Kučera (31). Zkušený záložník a hudebník v jedné osobě tak zažívá velmi produktivní měsíc, během kterého si nejenže připsal hned tři pohledné branky a k tomu ještě se svou rapovou skupinou vydal nové album.

Na rozdíl od svého protivníka se musela Příbram v poháru vypořádat již se dvěma soupeři. Jako první jí přišly do cesty Klatovy, na jejichž hřišti Středočeši nastříleli pět branek a bez problému postoupili. Další překážkou byl venkovní duel s Mariánskými Lázněmi, v němž se favorit pro změnu pořádně natrápil a do dalšího kola jej posunul až gól Tomáše Wágnera z nastavení.

Ještě těsnější to bylo v případě Teplic, které při své letošní pohárové premiéře přemohly vzdorující Žižkov až v prodloužení. Přestože se v Příbrami nepředstavují prvoligové celky tak často jako v minulosti, návštěva utkání s Teplicemi byla velmi skromná. Hrstka fanoušků přihlížela první zajímavé možnosti už v páté minutě, kdy se za obranu soupeře propracoval jeden z domácích útočníků.

Do osmifinále se kromě Teplic probojovala i Karviná
MOL Cup

Ten však v zakončení ztroskotal na připraveném Tomášovi Grigarovi. Skóre tak otevřely v 10. minutě Teplice. Po zemi rozehraný balon od rohového praporku přebral na hraně vápna Kučera, jehož pěkné ráně do levé šibenice nestálo nic v cestě. Příbram se na útočnou polovinu dostávala jen zřídka, převaha hostů byla znatelná, zvýšit náskok se jim ale v první půli nepodařilo.

Druhé branky se však Teplice dočkaly hned po změně stran. Lukáš Mareček obdržel míč od chybujícího Bensona Sakaly na hranici pokutového území, odkud vypálil přesně k levé tyči mimo dosah mladého brankáře Václava Smrkovského. V 52. minutě to bylo už o tři góly. Jakub Křišťan se dostal ve vápně k odraženému balonu, který poslal přímo pod břevno.

Po hodině hry se do šance probojovala i Příbram, s přízemním pokusem si však včasným zákrokem poradil Grigar. Více příležitostí ke snížení si Středočeši nevypracovali, Teplice kontrolovaly hru daleko od vlastní brány a pohodlný náskok s klidem ustrážily.

Program zbývajících zápasů 3. kola MOL Cupu