Arsenal v osmifinále EL remizoval se Sportingem, Hložek si připsal asistenci u výhry Bayeru

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal v osmifinále EL remizoval se Sportingem, Hložek si připsal asistenci u výhry Bayeru
Aktualizováno
Arsenal v Portugalsku vyválčil remízu 2:2.
Arsenal v Portugalsku vyválčil remízu 2:2.AFP
Fotbalisté Arsenalu v prvním zápase osmifinále Evropské ligy pouze remizovali na hřišti Sportingu Lisabon 2:2, o postupu tak rozhodne až odvetný duel na Emirates Stadium. O poznání lépe je na tom po úvodním utkání Leverkusen, jenž na domácí půdě porazil Ferencváros 2:0. U druhé branky domácího celku si připsal asistenci Adam Hložek. Manchester United napravil zaváhání s Liverpoolem a proti Betisu si připsal výhru 4:1.

AS Řím – Real Sociedad 2:0

Hráči AS Řím navázali na ligové vítězství proti Juventusu a na vlastní půdě porazili Real Sociedad 2:0. Rozhodující gól ve vůbec první vzájemné bitvě v historii vstřelil ve 13. minutě Stephan El Shaarawy. Římané doma vyhráli osmé z posledních devíti klání a potvrdili, že se jim v poslední době před vlastními fanoušky daří. Trenér italského celku José Mourinho vyhrál šestnácté z předešlých 18 domácích utkání Evropské ligy.

Leverkusen – Ferencváros 2:0

Domácí fotbalisté rozhodli již v úvodu, kdy se povedenou trefou blýskl Kerem Demirbay. Zkušený středopolař v evropských pohárech zaznamenal přesný zásah poprvé od listopadu 2020. Favorit po vstřelené brance sundal nohu z plynu a nechal soupeře vyrovnat hru, přičemž od inkasování ho zachránilo břevno. Pojistky se dočkal až v samém závěru, kdy pumelici Adama Hložka mířící do tyče z dorážky poslal do sítě Edmond Tapsoba. Patrik Schick se na trávník dostal až v 89. minutě.

Union Berlín – Royale Union 3:3

Osmifinálové dvojutkání Evropské ligy týmů, které se setkaly v základní skupině, odstartovalo mezi Unionem Berlín a Royale Union SG strhující remízou 3:3. Německý celek byl blízko první porážce před svými fanoušky od 8. září, kdy se jeho přemožitelem stalo rovněž belgické Saint-Gilloise. V závěru však dokázali Die Eisernern odpovědět i na třetí vedení hostů v utkání, když se v 89. minutě trefil Sven Michel. Ten se po zimní přestávce prosadil vůbec poprvé.

Sporting – Arsenal 2:2

Sporting v úvodním osmifinále Evropské ligy remizoval na svém hřišti s Arsenalem 2:2. Ani druhý domácí střet se severolondýnským soupeřem v sezoně tak neskončil porážkou portugalského celku. V základní skupině Ligy mistrů totiž na Estádio José Alvalade padl Tottenham. Nakročeno k výhře měli zelenobílí i tentokrát, když je po změně stran poslal do vedení Paulinho a v dalších minutách měli blízko k dalším gólům. Šance však nevyužili a na druhé straně hřiště smolně překonal vlastního brankáře Hidemasa Morita.

Juventus – Freiburg 1:0

Hráči italského celku dominovali na trávníku Allianz Stadium po celý zápas, přičemž v první půli několikrát vyhořeli na brankáři Markovi Flekkenovi. Střelecké trápení prolomil po změně stran rozjetý Ángel Di María, který si v posledních čtyřech soutěžních duelech připsal na své konto pět vstřelených branek a dvě asistence. Hosté se naopak nedostali k žádné vyložené šanci, jelikož jim jediný vstřelený gól sebral po hře rukou rozhodčí.

Manchester United – Betis 4:1

Manchester United dal zapomenout na nedávný výprask od Liverpoolu, když na vlastním hřišti porazil Betis 4:1. Z totožné sestavy, která nastoupila i proti Reds, se jako první prosadil už v šesté minutě kanonýr Marcus Rashford. I přesto, že hosté ještě do půle srovnali, měli hlavní slovo domácí. Po změně stran totiž nádhernou střelou na zadní tyč rozhodl Antony, na kterého poté navázal i v poslední době kritizovaný Bruno Fernandes.

Sevilla – Fenerbahce 2:0

Do osmifinále Evropské ligy vkročila lépe Sevilla, která si v úvodním duelu poradila na domácí půdě s Fenerbahce 2:0. O vítězství týmu z Andalusie rozhodl po změně stran střídající Joan Jordán. Pro 28letého záložníka se jednalo o teprve druhou trefu v evropských pohárech v kariéře. Španělský celek zároveň potvrdil dominanci proti tureckým klubům, jelikož z posledních 10 klání na evropské scéně prohrál pouze dvakrát.

Šachtar – Feyenoord 1:1

Fotbalisté ukrajinského Šachtaru remizovali na neutrální půdě ve Varšavě s Feyenoordem 1:1. Celek z Rotterdamu byl sice v utkání zejména ve druhém poločase aktivnější, nicméně první branku vstřelil v 78. minutě Yaroslav Rakitskij. Těsně před koncem však vstřelil vyrovnávací branku Ezequiel Bullaude. Nizozemci tak prodloužili úctyhodnou sérii, jelikož v soutěžním utkání prohráli naposledy na konci října.