Dokázal jsem ho udržet, řekl Dmitrovič o agresorovi, co ho napadl. Incident vyšetří UEFA

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Dokázal jsem ho udržet, řekl Dmitrovič o agresorovi, co ho napadl. Incident vyšetří UEFA

Agresor si za cíl zvolil bezmála dvoumetrového Dmitroviče, ten jej zpacifikoval.
Agresor si za cíl zvolil bezmála dvoumetrového Dmitroviče, ten jej zpacifikoval.Profimedia
Brankáře Sevilly Marka Dmitroviče (31) ve čtvrtečním zápase Evropské ligy na hřišti fotbalistů Eindhovenu napadl divák, srbský gólman ale incident zvládl s přehledem. Muže, který vběhl na trávník a po krátké výměně slov se ho pokusil udeřit pěstí do obličeje, zpacifikoval a předal ochrance. Případ bude mít dohru u UEFA.

"Nejspíš byl naštvaný kvůli výsledku a pokusil se mě praštit, ale dokázal jsem ho udržet, než dorazila ochranka," řekl Dmitrovič novinářům. "Nikdy není hezké, když se ve fotbale něco takového stane. Nemělo by se to stávat a doufám, že bude následovat trest," dodal bezmála dvoumetrový gólman po zápase, v němž Seville vzhledem k domácímu vítězství 3:0 stačila v odvetě k postupu i porážka 0:2.

UEFA zahájí vyšetřování případu, jakmile dostane od delegáta oficiální zprávu o utkání. Fanouškovi hrozí doživotní zákaz vstupu na fotbalové stadiony, s postihem musí počítat i domácí PSV Eindhoven.

Jeho zástupci byli po utkání znechuceni. "Je nepředstavitelné, že fanoušek napadne hráče," řekl trenér PSV a bývalý elitní útočník Ruud van Nistelrooij. Výkonný ředitel Eindhovenu Marcel Brands byl z chování diváků hluboce zklamaný. "Házení petard a dalších věcí na hřiště samozřejmě není dobré, ale tohle zašlo mnohem dál. Hluboce se za to stydím," prohlásil.

Nizozemský klub incident odsoudil i v pátečním oficiálním prohlášení. "PSV v současné době čeká na policejní vyšetřování pachatele a bude po něm vymáhat případnou finanční škodu. Zároveň budeme hovořit s příslušnými úřady o tom, jak lépe vymáhat zákazy na stadionech," stojí v něm mimo jiné.

Přehled zápasu PSV – Sevilla 2:0