AS Řím zachránil Dybala, po výhře 2:1 nad Empoli je tým bod za prvním místem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

AS Řím zachránil Dybala, po výhře 2:1 nad Empoli je tým bod za prvním místem

Fotbalisté AS Řím vezou z Empoli všechny body.
Fotbalisté AS Řím vezou z Empoli všechny body.AFP
Fotbalisté AS Řím díky gólu a přihrávce Paula Dybaly (28) zvítězili v dohrávce 6. kola Serie A 2:1 v Empoli a připsali si čtvrtou výhru v ročníku. Svěřenci trenéra Josého Mourinha (59) se oklepali z týden starého debaklu 0:4 v Udine a ve vyrovnaném čele tabulky jsou pátí s odstupem jednoho bodu na první místo.

Do utkání proti Empoli nastupovali hosté jako favorité, jelikož domácí celek ještě nepoznal chuť vítězství a do tohoto duelu táhl sérii čtyř remíz v řadě.

Velmi blízko úvodnímu gólu bylo AS už po sedmi minutách hry, když zahrozilo ofenzivní duo Abraham a Dybala, přičemž druhý jmenovaný zblízka napálil tyč. Chuť si však argentinský univerzál spravil o 10 minut později, když napřáhl zhruba 20 metrů od branky Empoli a poslal míč nekompromisně do rohu branky.

Statistiky utkání Empoli - AS Řím

Domácí ale nezůstávali pozadu a spoléhali především na zakončení z centrů. Martin Satriano mohl z jednoho takového ve 23. minutě srovnat, ke smůle modrobílých však zamířil jen do tyče. Empoli si nastřelenou tyč vynahradilo v samotném závěru poločasu. Zeki Celik nedostoupil včas kapitána toskánského týmu Filippa Bandinelliho, jehož zakončení hlavou zapadlo přesně k tyči.

I do druhého poločasu vstoupili mnohem lépe hráči z italského hlavního města, jejich vysvobození však přišlo až na začátku poslední dvacetiminutovky. Dybala našel v 71. minutě parádním centrem na zadní tyči Abrahama, který protlačil míč přes padajícího Vicaria do branky a poprvé od 27. srpna skóroval.

Tabulka Serie A

Definitivní potvrzení mohlo přijít krátce poté, jenže Lorenzo Pellegrini z nařízené penalty trefil pouze břevno. V divokém závěru pak sice mohli domácí srovnat, Jean-Daniel Akpa Akpro ale dostal za nebezpečnou hru vysokou nohou červenou kartu.

Livesport hráč utkání: Paulo Dybala (AS Řím)