Aston Villa po vyhazovu Gerrarda zničila Brentford, Arsenal narazil v Southamptonu

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Aston Villa po vyhazovu Gerrarda zničila Brentford, Arsenal narazil v Southamptonu

Aktualizováno
Bukayo Saka z Arsenalu uniká hráčům Nottinghamu.
Bukayo Saka z Arsenalu uniká hráčům Nottinghamu.AFP
Zdá se, že vyhazov trenéra Stevena Gerrarda Aston Ville pomohl, pod dočasným trenérem Aarone Danksem ve 13. kole Premier League doma rozstřílela Brentford 4:0. Totožným výsledkem zvítězil Leicester ve Wolverhamptonu a Arsenal promarnil příležitost vzít si zpátky čtyřbodové vedení v tabulce, když jen remizoval v Southamptonu 1:1. Newcastle překvapivě vyhrál na hřišti Tottenhamu 2:1 a posunul se už na čtvrtou příčku

Utkání ve Villa Parku zlomili domácí na svou stranu hned v úvodních minutách, během nichž se dvakrát prosadil Danny Ings a jednou Leon Bailey. Aston Villa tak dala zapomenout na špatné období pod Gerrardem a připsala si vítězství po čtyřech neúspěších v řadě. Brentford na svém stadionu porazila v historii vzájemných soutěžních zápasů vůbec poprvé.

Statistiky utkání Aston Villa – Brentford

Fulham si z Leedsu veze tři body za výhru 3:2. Lepší start do zápasu přitom předvedl domácí tým, který šel ve 20. minutě do vedení. Ještě v prvním poločase ale stihl vyrovnat Aleksandar Mitrovič, jenž zaznamenal premiérový zásah mimo Londýn. Rozdílovou branku nakonec vstřelil v 84. minutě navrátilec do Evropy Willian, což pro domácí znamenalo již čtvrtou porážku v řadě a tabulkový propad na sestupové příčky.

Statistiky utkání Leeds – Fulham

Stejně jako v týdnu proti PSV se gólem za Arsenal blýskl Granit Xhaka, po změně stran však domácí Southampton skóroval zásluhou Stuarta Armstronga. Vyrovnaný stav pak i kvůli mnoha neproměněným příležitostem Gabriela Jesuse vydržel až do konce. Londýňané tak sice lehce odskočili konkurentům v boji o čelo tabulky, na druhé Citizens mají ale už pouze dvoubodový náskok.

Statistiky utkání Southampton – Arsenal

Leicester navázal na výhru nad Leedsem a na hřišti Wolves suverénně triumfoval 4:0. Hosté se sice těšili dvoubrankovému vedení už od 19. minuty, domácí ale byli prakticky celé utkání aktivnějším týmem a soupeře přestříleli 21:5. Opět ale doplatili na tragické zakončení. Lišky přidaly ve druhé části další dva góly a dokázaly se posunout z poslední příčky tabulky, na kterou spadly po překvapivém sobotním vítězství Nottinghamu nad Arsenalem.

Statistiky utkání Wolves – Leicester

Hráči Newcastlu rozhodli o zisku tří bodů v prvním poločase, kdy nejprve přežili sérii velkých šancí Spurs a poté sami dvakrát skórovali. Autorem vítězné trefy se po povedené individuální akci stal Miguel Almirón, jenž se v průběhu října prosadil již popáté. Pro londýnský celek to byla vůbec první ztráta na domácím stadionu v aktuálním ročníku anglické nejvyšší soutěže.

Statistiky utkání Tottenham – Newcastle

Aktuální tabulka Premier League
Aktuální tabulka Premier LeagueFlashscore