Arsenal v londýnském derby porazil Tottenham 3:1, Liverpool opět ztratil body

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Arsenal v londýnském derby porazil Tottenham 3:1, Liverpool opět ztratil body
Aktualizováno
Arsenal v londýnském derby porazil Tottenham 3:1, Liverpool opět ztratil body
Arsenal v londýnském derby porazil Tottenham 3:1, Liverpool opět ztratil bodyAFP
Fotbalisté Arsenalu dokázali v 9. kole Premier League na domácím hřišti porazit Tottenham 3:1 a upevnili si tak vedoucí postavení v tabulce. O vítěznou branku domácího celku se postaral ve 49. minutě Gabriel Jesus (25). Tři body do tabulky získala také Chelsea, která o své výhře na Crystal Palace rozhodla až v 90. minutě, když se trefil Conor Gallagher (22). Pouze bod za remízu 3:3 si naopak připsal Liverpool, jenž na domácím hřišti nedokázal porazit Brighton. V dresu hostů se hattrickem blýskl Leandro Trossard (27).

Domácí zahájili utkání náporem, z kterého vyústila skákavá střela z úhlu Gabriela Martinelliho, jež orazítkovala tyč. Ve 13. minutě zahrozili rovněž Kohouti. Po centru Heung-Mina Sona se za obranou objevil osamocený Richarlison, jehož ránu na dlouhou nohu pokryl brankář Aaron Ramsdale.

Jako první se radovali Kanonýři, když ve 20. minutě krásným projektilem zpoza pokutového území vymetl pravý roh branky Partey. Spurs se dočkali ve 31. minutě. Pokutový kop Kane sice zamířil doprostřed brány, Ramsdale ale skočil do strany. Namotivovaný Kane se zanedlouho po centru ze strany prosadil přes obránce a hlavičkou prověřil domácího brankáře.

Druhou půli začali lépe Gunners, což vyústilo v jejich vedoucí gól. Po střele Bukaya Saky nedokázal udržet míč v rukou Hugo Lloris, čehož se zhostil Jesus, pro nějž nebyl problém trefit odkrytou branku. Jesus se mohl prosadit i o pár chvil později, jeho hlavička ovšem minula prostor mezi tyčemi. Útočník Arsenalu nedával Llorisovi klid a znovu ho prověřil hlavou v 60. minutě.

Zápas poznamenal o dvě minuty později Emerson Royal, který po svém zákroku uviděl červenou kartu. Oslabené svěřence Antonia Conteho rozesmutnil ještě víc Granit Xhaka, na jehož přízemní střelu neměl Lloris nárok.

Přehled zápasu Arsenal - Tottenham

Chelsea ovládla malé londýnské derby, když na půdě Crystal Palace zvítězila 2:1. Utkání pro ni ale začalo špatně, už v sedmé minutě totiž skóroval domácí Odsonne Édouard. Ještě v rámci prvního poločasu však vyrovnal Pierre-Emerick Aubameyang. O úspěchu Blues rozhodl v 90. minutě výstavní střelou Conor Gallagher, který navíc celou loňskou sezonu hostoval v Selhurst Parku.

Statistiky zápasu Crystal Palace - Chelsea

Brighton veze z Liverpoolu bod

Hosté začali utkání skvěle, když se v první dvacetiminutovce hned dvakrát prosadil Leandro Trossard. Reds však poté přidali a utkání třemi brankami otočili. Dvěma přesnými zásahy se na obratu podílel i zkušený Roberto Firmino, který dokázal v probíhajícím ligovém ročníku vsítit už stejný počet branek jako v tom předchozím. Poslední slovo měl ale opět Trossard, jenž tak korunoval hattrick a rozhodl o dělbě bodů.

Statistiky zápasu Liverpool - Brighton

Bournemouth uhrál v 9. kole anglické Premier League bezbrankovou remízu 0:0 proti Brentfordu. Po vlažném úvodu se diváci velkých šancí dočkali až ke konci první půle. Řadu důležitých zákroků si připsal brankář domácích Neto. Oba celky tak potvrdily, že se jim poslední dobou příliš nedaří. Z uplynulých pěti ligových zápasů dokázaly zvítězit pouze jednou.

Statistiky zápasu Bournemouth - Brentford

Utkání výrazně ovlivnilo brzké vyloučení Nathaniela Chalobaha. Straky dokázaly početní výhodu ještě do poločasu třikrát využít, a brzy tak rozhodly o osudu klání. Nejvíce byl vidět Miguel Almirón, jenž zaznamenal dvě trefy. Domácí mohl hrubě nepovedený zápas mrzet o to víc, že ve 37. minutě přišli vinou zranění o svého ostrostřelce Aleksandara Mitroviče.

Statistiky zápasu Fulham - Newcastle

Coufal jen mezi náhradníky

Duel v Southamptonu brankově otevřel ve 49. minutě domácí Joe Aribo, na nějž však reagovali slepenými góly Conor CoadyDwight McNeil. Toffies tak zvítězili podruhé v sezoně a odpoutali se od svého soka v tabulce. Naopak Southampton prohrál třetí zápas v řadě a nachází se jen těsně nad hranou sestupového pásma.

Statistiky utkání Southampton - Everton

West Ham s Tomášem Součkem v základní sestavě porazil Wolverhampton 2:0 a poprvé v sezoně anglické ligy zvítězil na domácím stadionu. Opustil díky tomu sestupové pásmo, do kterého naopak spadl soupeř. Vladimír Coufal sledoval utkání jen z lavičky.

Statistiky utkání West Ham - Wolverhampton

Skóre otevřel v 29. minutě Gianlucca Scamacca. Italský reprezentant, který do londýnského klubu přestoupil v létě ze Sassuola, dal první ligovou branku v dresu West Hamu. Brzy po přestávce zvýšil po zblokované střele Kehrera pohotovou střelou k tyči Jarrod Bowen.

Tabulka Premier League