Liverpool jako první v ligové sezoně porazil City, Mount dvěma góly zařídil výhru Chelsea

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Liverpool jako první v ligové sezoně porazil City, Mount dvěma góly zařídil výhru Chelsea

Liverpool jako první v sezoně porazil v lize Manchester City.
Liverpool jako první v sezoně porazil v lize Manchester City.AFP
Fotbalisté Manchesteru City prohráli v 11. kole Premier League 0:1 v Liverpoolu a poprvé v sezoně anglické ligy padli. V tabulce na vedoucí Arsenal ztrácí čtyři body. Chelsea se dočkala páté soutěžní výhry v řadě, když na hřišti Aston Villy uspěla po výsledku 2:0. Rozhodující branka přišla v samém úvodu, když chyby defenzivy využil Mason Mount (23).

O první porážce mistrovského celku v probíhající sezoně rozhodl Salah, pětizápasový střelecký půst ukončil po rychlé akci v 76. minutě. Přihrávku si připsal i brankář Alisson, jenž k výhře přispěl také několika skvělými zákroky.

City našlo v Premier League přemožitele po 21 zápasech. Naprázdno vyšel i nejlepší střelec soutěže Haaland, který neskóroval po sedmi duelech, v nichž dal 13 branek. Celkem má v lize na kontě 15 zásahů.

Naopak Liverpool, který se v závěru musel obejít bez trenéra Kloppa vyloučeného za protesty, se tří bodů dočkal po třech utkáních. V tabulce úřadujícímu vicemistrovi patří až osmé místo.

Přehled utkání Liverpool - Manchester City

Výhru trefil Mount

Navzdory očekávání začali fotbalisté Chelsea velmi aktivně a v prvních minutách to byli právě oni, kdo ovládal míč. K jejich smůle se však v šesté minutě dopustil při obranné hlavičce chyby stoper Tyrone Mings a připravil tak šanci Mountovi, který si střelou z prvního doteku připsal premiérový ligový zásah v letošním ročníku.

V 15. minutě mohl ve vyložené příležitosti vyrovnat Leon Bailey, jeho hlavička ale jen lízla horní tyč. O šest minut později prokázal Arrizabalaga, proč právě on hájí v Chelsea post jedničky. V sérii neuvěřitelných zákroků musel čelit střele Johna McGinna, dorážce Jacoba Ramseyho a také ráně Dannyho Ingse. Neprůstřelný Arrizabalaga si následně pošmákl i na další šanci McGinna a hlavičce Ingse.

Hráči Aston Villy navázali na svůj dobrý výkon i v druhém dějství, bohužel pro ně se to stejné dá říci i o Arrizabalagovi, který jim opět bránil ve vyrovnání. Místo toho se v 65. minutě opět radovali hosté ze západního Londýna. Volného přímého kopu se ujal střelec úvodní branky Mount a po pěkné ráně k pravé tyči mohl jít slavit podruhé. Podíl na brance měl ovšem i brankář Emiliano Martínez, který míč špatně odhadl. V 72. minutě mohla Chelsea odskočit už na rozdíl tří branek, hlavička Raheema Sterlinga ale jen těsně minula svůj cíl.

Přehled utkání Aston Villa - Chelsea

West Ham třetí výhru v řadě nepřidal

Fotbalisté Southamptonu dokázali přerušit čtyřzápasovou sérii proher, když na vlastním hřišti remizovali s West Hamem 1:1. Skóre utkání otevřel ve 20. minutě francouzský obránce Romain Perraud, jenž se prosadil poprvé nejen v dresu Saints, ale i v nejvyšší anglické soutěži, do níž přestoupil v létě 2021. Ve druhé půli se nicméně hosté dočkali po velké herní převaze vyrovnávací branky z kopačky kapitána Declana Rice.

Přehled utkání Southampton - West Ham

Manchester United předvedl na Old Trafford nevýrazný ofenzivní výkon a s Newcastlem pouze remizoval 0:0. Největší šanci ke skórování měl už v průběhu první půle hostující Joelinton, jenže svým prvním pokusem orazítkoval břevno a z dorážky trefil v jasné gólové příležitosti tyč. Domácím mohl tři body získat Marcus Rashford, jenže ten v tutovce zklamal. David de Gea tak oslavil 500. start v dresu Rudých ďáblů čistým kontem.

Přehled utkání Manchester United - Newcastle

Arsenal vyhrál čtvrtý zápas za sebou

Fotbalisté Arsenalu porazili na Elland Road Leeds 1:0. Jediný přesný zásah utkání přišel v 35. minutě z pravé kopačky Bukaya Saky, jinak ortodoxního leváka. Domácí byli zejména po změně stran jednoznačně lepším týmem, jenže i díky skvělému výkonu brankáře Aarona Ramsdalea vyšli střelecky naprázdno. U největší šance na srovnání však vůbec zasahovat nemusel, Patrick Bamford totiž z pokutového kopu netrefil bránu.

Arsenal si tak vylepšil bilanci na devět vítězství a jedinou porážku a s 27 body vede tabulku o čtyři body.

Přehled utkání Leeds - Arsenal

Tabulka Premier League