Athletic přerušil sérii porážek a slaví výhru nad Cádizem, hattrickem se blýskl Sancet

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama

Athletic přerušil sérii porážek a slaví výhru nad Cádizem, hattrickem se blýskl Sancet

Sancet rozhodl zápas hattrickem.
Sancet rozhodl zápas hattrickem.AFP
Hráči Bilbaa v rámci 20. kola La Ligy porazili na vlastní půdě Cádiz 4:1. Fanoušci byli svědky hned čtyř branek již v první půli, přičemž třikrát se rozvlnila síť v bráně hostů. Hrdinou domácích se stal Oihan Sancet (22), jenž zaznamenal hned tři góly. Baskové se radovali z prvního ligového vítězství po zimní přestávce poté, co si v předešlých pěti kolech připsali pouhé dva body. Žluté ponorce nepomohlo k úspěchu ani vyloučení Yuriho Berchicheho z 57. minuty.

Athletic – Cádiz 4:1

Domácí vstoupili do utkání aktivně, na konci páté minuty ukázal své přednosti Nico Williams, který se kličkou prosmýkl do vápna a následně i prověřil brankáře soupeře. Akční desetiminutovku zakončil střední záložník Bilbaa Sancet, který i s pomocí teče otevřel skóre zápasu. Ve 25. minutě ovšem přišlo vyrovnání. Zkušený bek Rojiblancos Óscar de Marcos podcenil souboj s Brianem Ocampem a umožnil mu předložit balon před bránu, kde ho do odkryté sítě nasměrovala čerstvá posila hostů Gonzalo Escalante.

Zhruba o 10 minut později přišlo i zaváhání defenzivy Cádizu, její ledabylá rozehrávka do šance dostala pohotového Sanceta a ten si opět ve vápně poradil. Bilbao před pauzou navíc ještě navýšilo vedení, když centr z přímého kopu dotlačil do brány hlavou Yeray Álvarez.

Statistiky zápasu Athletic – Cádiz
Statistiky zápasu Athletic – CádizOpta by Stats Perform

Také druhá půle přinesla mnoho dramatických okamžiků. V 53. minutě střílel zpoza vápna Luis Hernández, Unai Simón ovšem zakročil. O chvíli později se do skluzu před vápnem vrhl Berchiche, a jelikož byl už v úvodním dějství napomenut, znamenala druhá žlutá karta pro domácího beka více než půlhodinovou přesilovku Cádizu.

Hosté ovšem nabídnuté šance nevyužili, naopak v 75. minutě znovu prokázal vysoké sebevědomí Sancet, který se ocitl na konci přímočarého brejku Rojiblancos a nekompromisním zakončením uzavřel skóre zápasu. V závěru ještě orazítkoval tyč na druhé straně Rubén Sobrino.

Sancet proti Cádizu odehrál skvělý zápas.
Sancet proti Cádizu odehrál skvělý zápas.Opta by Stats Perform

Livesport hráč utkání: Oihan Sancet (Ath. Bilbao)

Aktuální tabulka La Ligy