Nenávistná atmosféra Barcelonu nerozházela. Lewandowski návrat oslavil vítězným gólem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Nenávistná atmosféra Barcelonu nerozházela. Lewandowski návrat oslavil vítězným gólem
Robert Lewandowski dal Betisu vítězný gól.
Robert Lewandowski dal Betisu vítězný gól.
AFP
Barcelona zvítězila v dohrávce 17. kola La Ligy na hřišti Betisu 2:1. Zápas hraný ve zcela ohlušující atmosféře dlouho nabízel zejména ostré zákroky, po změně stran se však diváci dočkali také gólů. Bohužel pro ně jich většinu vstřelili hostující Blaugranas, ten rozhodující pak v 80. minutě Robert Lewandowski. Polák se přitom v ligovém utkání představil poprvé od posledního prosincového dne. Katalánci i díky němu navýšili náskok v čele soutěže na osm bodů.

Betis –⁠ Barcelona 1:2

Katalánci byli v úvodu aktivnější, ale první větší šanci měli na svědomí domácí. Luiz Henrique se v 10. minutě uvolnil uvnitř šestnáctky a jeho střelu levou nohou zblokoval mimo tři tyče jeden z bránících hráčů. V 18. minutě se ocitl ve skvělé příležitosti uvnitř pokutového území Pedri, ale gólman Betisu včas vyběhl a zamezil mu ve skórování. Poprvé rozvlnil síť domácích až hlavičkující Raphinha, trefa však nemohla platit kvůli ofsajdu.

Statistiky zápasu Real Betis –⁠ Barcelona
Opta by Stats Perform

Zkraje druhé půle udržel svou neprůstřelnost brankář Rui Silva, když již poněkolikáté vychytal Pedriho. Trápení Katalánců v koncovce protrhl až v 65. minutě Raphinha, tentokrát již regulérním gólem. Alejandro Balde ho našel milimetrově přesným pasem před brankou soupeře a Brazilci stačilo usměrnit míč do sítě.

Razítko na výhru Blaugranas dal 10 minut před koncem Lewandowski, jenž si našel ve vápně odražený balon a přízemní ranou ho uklidil k levé tyči. O zdramatizování závěru zápasu se postaral obránce hostů Jules Koundé, který si počínal dost nešikovně, když si srazil centrovaný míč do vlastní sítě. Další změna skóre už se ale nekonala a Katalánci udrželi vedení až do závěrečného hvizdu.