Kontroverzní rozhodnutí Real nerozhodilo. Vinícius Júnior oslavil jubileum gólem

Reklama
Reklama
Reklama
Další
Reklama
Reklama
Reklama
Kontroverzní rozhodnutí Real nerozhodilo. Vinícius Júnior oslavil jubileum gólem
Vinícius Júnior dal ve druhé půli zápasu s Valencií gól na 2:0.
Vinícius Júnior dal ve druhé půli zápasu s Valencií gól na 2:0.AFP
Real Madrid ovládl duel 17. kola La Ligy, když na vlastní půdě porazil trápící se Valencii 2:0. Bílý balet se dostal do vedení již v závěru prvního dějství, trefa Antonia Rüdigera (29) však po velmi sporném rozhodnutí rozhodčího nebyla uznána. Los Blancos to však nezlomilo a díky trefám Marca Asensia (27) a Viníciuse Júniora (22) ve druhém poločase si nakonec došli pro důležité tři body v boji o titul. Brazilec navíc gólově oslavil své 200. utkání v bílém dresu.

Real Madrid –⁠ Valencia 2:0

Špatná forma se na Netopýrech promítla i v úvodu duelu. Hned ve třetí minutě se totiž po perfektním pasu ze středu hřiště dostal do skvělé střelecké příležitosti Asensio, nicméně Giorgi Mamardashvili byl na zemi včas a bravurním zákrokem radost Realu překazil. Poté se utkání přesunulo do pasáže, která potěšila pouze fanoušky defenzivního fotbalu, jelikož se Real marně snažil dobýt obranný val hostů.

Ten lehce povolil až ve 28. minutě, avšak Vinícius Júnior vyslal z levé strany velmi nedůraznou střelu, s níž neměl gruzínský brankář starosti. V nastavení první půle se po rohovém kopu prosadil Rüdiger, avšak branku sudí neuznal kvůli předchozímu faulu Karima Benzemy.

Statistiky zápasu Real Madrid –⁠ Valencia
Statistiky zápasu Real Madrid –⁠ ValenciaOpta by Stats Perform

Skóre tak otevřel až v 52. minutě nádhernou střelou zpoza vápna na vzdálenější tyč Asensio. Real tato situace podstatně uklidnila, což se projevilo o chvíli později, když unikl po levé straně Vinícius Júnior a placírkou překonal bezmocného Mamardashviliho podruhé.

Valencii mohl následně vrátit do hry akrobatickým zakončením Marcos André, jenže z těžké pozice branku přestřelil. Definitivní konec nadějí hostů na bodový zisk pak přinesl zkrat Gabriela Paulisty, který nevybíravě nakopl Viníciuse Júniora, za což zaslouženě viděl červenou kartu.

Aktuální tabulka La Ligy
Aktuální tabulka La LigyLivesport